Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Potravinový přípravek s čerstvým chmelem a způsob jeho výroby

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60193697%3A_____%2F13%3A%230000842" target="_blank" >RIV/60193697:_____/13:#0000842 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027022:_____/13:00000389 RIV/00027022:_____/13:00000497

  • Výsledek na webu

    <a href="http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1726243&lan=cs" target="_blank" >http://isdv.upv.cz/portal/pls/portal/portlets.pts.det?xprim=1726243&lan=cs</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Potravinový přípravek s čerstvým chmelem a způsob jeho výroby

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Potravinový přípravek s čerstvým chmelem, obsahující homogenát z čerstvého chmele ošetřený vysokým tlakem, obsahuje nosič ve formě hydrokoloidů. Dále obsahuje ochucující látky, vitamíny, minerální látky. Způsob výroby potravinového přípravku s čerstvým chmelem, se provádí tak, že homogenát čerstvého chmele ošetřený vysokým tlakem se přidává do rozpuštěné formy hydrokoloidů. Homogenát se po smíchání s hydrokoloidy ohřeje na teplotu 70 °C až teplotu varu směsi po dobu minimálně 10 sec a dále se směs chladí na licí teplotu a plní se do forem nebo za horka do spotřebního obalu. Homogenát, který byl ošetřen teplotou maximálně 121 °C, se smíchá s připraveným hydrokoloidem, směs se chladí na licí teplotu a plní do forem nebo se plní za horka do spotřebního obalu. Do připraveného hydrokoloidu se vmíchají ochucující látky, vitamíny a minerální látky.

  • Název v anglickém jazyce

    Food preparation containing fresh hop and process for preparing thereof

  • Popis výsledku anglicky

    The present invention relates to a food preparation with fresh hop containing a homogenate of fresh hop treated with high pressure wherein the food preparation also contains a carrier in the form of hydrocolloids. The food preparation further comprises flavoring substances, vitamins, and mineral substances. The invention also relates to a process for preparing the above-described food preparation with fresh hop wherein the preparation process is characterized in that a fresh hop homogenate, treated withhigh pressure is added to the dissolved form of hydrocolloids. After mixing with the hydrocolloids, the homogenate is heated to a temperature in the range of about 70 °C to a boil point of the mixture for a period of at least 10 seconds and after cooling the mixture down to a casting temperature, the mixture is filled in molds or in hot state in retail box. Homogenate, which has been treated with the temperature of 121°C at the most, is mixed with already prepared hydrocolloid, the mixt

Klasifikace

  • Druh

    P - Patent

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    304200

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

    13. 11. 2013

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i., Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s.,Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou, státní příspěvková organizace

  • Způsob využití

    B - Výsledek je využíván orgány státní nebo veřejné správy

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence