Ověřená technologie na výrobu čokolády s chmelovým homogenátem
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F13%3A00000447" target="_blank" >RIV/00027022:_____/13:00000447 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ověřená technologie na výrobu čokolády s chmelovým homogenátem
Popis výsledku v původním jazyce
Ověřená technologie se týká technického řešení potravinového přípravku s čerstvým chmelem na bázi čokolády. Potravinový přípravek s čerstvým chmelem obsahuje homogenát z čerstvého chmele ošetřený vysokým tlakem, dále obsahuje nosič ve formě hmoty na bázičokolády a ochucující látky, vitamíny, minerální látky.
Název v anglickém jazyce
Verified technology for production of chocolate with hop homogenate
Popis výsledku anglicky
Verified technology relates to a technological solution of chocolate-based food preparation with fresh hops. The present invention relates to a food preparation with fresh hop containing a homogenate of fresh hop treated with high pressure wherein the food preparation also contains a carrier. The carrier is in the form of the chocolate base and flavoring substances, vitamins, and mineral substances.
Klasifikace
Druh
Z<sub>tech</sub> - Ověřená technologie
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QI101B090" target="_blank" >QI101B090: Nové postupy produkce funkčních cereálních a mléčných potravin a funkčních nápojů s obsahem bioaktivních složek z vybraných rostlinných a živočišných zemědělských surovin s využitím probiotických mikroorganismů a postupy posuzování jejich kvality</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Technicka zprava VUPP 2013
Číselná identifikace
—
Technické parametry
Technologií jejíž součástí je ošetření chmelového homogenátu vysokým tlakem jsou vyrobeny čokoládové bonbóny s antimutagenním účinkem,jehož nositelem je čerstvý chmel.
Ekonomické parametry
Ověřená technologie poskytla uživateli nový druh výrobku na bázi pralinek s přidaným chmelovým homogenátem (nový název "chmelinka"). To umožní zvýšit objem výroby těchto výrobků.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00027022
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—