Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Ořechové krémy s kozincem blanitým

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F19%3AN0000017" target="_blank" >RIV/00027022:_____/19:N0000017 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Ořechové krémy s kozincem blanitým

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Funkční vzorky ořechových krémů s obsahem kozince blanitého byly připraveny z mletých nesolených ořechů nebo arašídů nepražených i pražených, tukové složky, cukru nebo soli a ochucujících složek. Pro přípravu odlehčeného krému s nižším obsahem tuku byly použity vařené batáty. Sušený kořen kozince byl přidán ve formě komerčně dostupného prášku (firma Salvia Paradise). Ochucujícími složkami krémů jsou homogenáty čerstvých bylin, ochucené oleje, sušené byliny, kakao, karob, mléko a další suroviny. Jako emulgátor byl využit lecitin. Výsledné krémy obsahují nejen účinné látky z kozince blanitého, ale i látky s antioxidačním působením typu polyfenolických látek, vitamin E, vysoký podíl bílkovin a vlákniny a tuky s obsahem nenasycených mastných kyselin.

  • Název v anglickém jazyce

    Nut creams with Astragalus

  • Popis výsledku anglicky

    Functional samples of nut creams containing Astragalus were prepared from ground unsalted or roasted and unroasted nuts, fat component, sugar or salt and flavor components. Cooked sweet potatoes were used to prepare a cream with a lower fat content. The dried Astragalus root was added as a commercially available powder (Salvia Paradise). Flavoring ingredients of creams are homogenates of fresh herbs, flavored oils, dried herbs, cocoa, carob, milk and other raw materials. Lecithin was used as an emulsifier. The resulting creams contain not only active substances from the Astragalus, but also substances with antioxidant activity of the type of polyphenolic substances, vitamin E, a high proportion of proteins and fiber and fats containing unsaturated fatty acids.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    Gfunk -VÚPP-1910103-2

  • Číselná identifikace

    Gfunk -VÚPP-1910103-2

  • Technické parametry

    Ověřená receptura

  • Ekonomické parametry

    Možno nabídnout zákazníkovi

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027022

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    O - Doposud nevyužívaný výsledek

  • Požadavek na licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem