Ořechové krémy s kozincem blanitým
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F19%3AN0000017" target="_blank" >RIV/00027022:_____/19:N0000017 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ořechové krémy s kozincem blanitým
Popis výsledku v původním jazyce
Funkční vzorky ořechových krémů s obsahem kozince blanitého byly připraveny z mletých nesolených ořechů nebo arašídů nepražených i pražených, tukové složky, cukru nebo soli a ochucujících složek. Pro přípravu odlehčeného krému s nižším obsahem tuku byly použity vařené batáty. Sušený kořen kozince byl přidán ve formě komerčně dostupného prášku (firma Salvia Paradise). Ochucujícími složkami krémů jsou homogenáty čerstvých bylin, ochucené oleje, sušené byliny, kakao, karob, mléko a další suroviny. Jako emulgátor byl využit lecitin. Výsledné krémy obsahují nejen účinné látky z kozince blanitého, ale i látky s antioxidačním působením typu polyfenolických látek, vitamin E, vysoký podíl bílkovin a vlákniny a tuky s obsahem nenasycených mastných kyselin.
Název v anglickém jazyce
Nut creams with Astragalus
Popis výsledku anglicky
Functional samples of nut creams containing Astragalus were prepared from ground unsalted or roasted and unroasted nuts, fat component, sugar or salt and flavor components. Cooked sweet potatoes were used to prepare a cream with a lower fat content. The dried Astragalus root was added as a commercially available powder (Salvia Paradise). Flavoring ingredients of creams are homogenates of fresh herbs, flavored oils, dried herbs, cocoa, carob, milk and other raw materials. Lecithin was used as an emulsifier. The resulting creams contain not only active substances from the Astragalus, but also substances with antioxidant activity of the type of polyphenolic substances, vitamin E, a high proportion of proteins and fiber and fats containing unsaturated fatty acids.
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2019
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
Gfunk -VÚPP-1910103-2
Číselná identifikace
Gfunk -VÚPP-1910103-2
Technické parametry
Ověřená receptura
Ekonomické parametry
Možno nabídnout zákazníkovi
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00027022
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
O - Doposud nevyužívaný výsledek
Požadavek na licenční poplatek
—
Adresa www stránky s výsledkem
—