Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Mikrovlny na talíři

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F20%3A888" target="_blank" >RIV/00027022:_____/20:888 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2019/cislo-2/" target="_blank" >https://vesmir.cz/cz/casopis/archiv-casopisu/2019/cislo-2/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Mikrovlny na talíři

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Můžeme doporučit umístit chlazené složky pokrmu na porcelánový talíř bez ozdob, zabalit tento na talíři umístěný pokrm do mikrotenového Pe sáčku a takto zabalený talíř umístit do mikrovlnné trouby. Nastavit čas ohřevu na 3-5 minut dle druhu pokrmu se střední intenzitou výkonu zařízení. Po ukončení ohřevu je třeba ponechat pokrm ještě dvě až tři minuty v zařízení, aby došlo vlivem páry zachycené v sáčku k vyrovnání teplot ve všech částech pokrmu (části s vysokým obsahem vody se ohřívají rychleji a na vyšší teplotu než části pokrmu s menším obsahem vody).

  • Název v anglickém jazyce

    Microwaves on a plate

  • Popis výsledku anglicky

    We can recommend placing the refrigerated components of the dish on a porcelain plate without decorations, wrapping the dish placed on the plate in a microtene PE bag and placing the plate wrapped in this way in a microwave oven. Set the heating time to 3-5 minutes according to the type of food with a medium power intensity of the appliance. After heating, leave the food in the appliance for two to three more minutes to allow the steam trapped in the bag to equalize the temperatures in all parts of the food (parts with a high water content heat up faster and to a higher temperature than parts of food with a lower water content).

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20402 - Chemical process engineering

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Vesmír

  • ISSN

    0042-4544

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    2019

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    133-133

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus