Reakční směs pro PCR k přímému použití v podobě soupravy, pouze s přídavkem DNA izolované ze vzorku rybího masa pražmy zpěvné (Spondyliosoma cantharus)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F20%3AN0000006" target="_blank" >RIV/00027022:_____/20:N0000006 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Reakční směs pro PCR k přímému použití v podobě soupravy, pouze s přídavkem DNA izolované ze vzorku rybího masa pražmy zpěvné (Spondyliosoma cantharus)
Popis výsledku v původním jazyce
Funkční vzorek je praktickou úrovní vývoje PCR metody, kde je pomocí analýzy DNA určován konkrétní druh ryby – pražmy zpěvné. Ta je dostupná na českém trhu a její stanovení tak není čistě akademickou otázkou. Pro druhové stanovení komponenty rybího masa byl použit nový genomový marker: druhý intron protein-kódující části parvalbuminového genu.
Název v anglickém jazyce
Reaction mixture for PCR for direct use in the form of a kit, only with the addition of DNA isolated from a sample of sea bream (Spondyliosoma cantharus) fish meat
Popis výsledku anglicky
The functional sample is the practical level of the PCR method development, where a specific type of fish - sea bream - is determined using DNA analysis. This fish species is available on the Czech market and its determination is thus not a purely academic question. A new genomic marker, the second intron of the protein-coding part of the parvalbumin gene, was used for species determination of the fish meat component.
Klasifikace
Druh
G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910231" target="_blank" >QK1910231: Nové přístupy k průkazu falšování rybího masa pomocí genomové DNA</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2020
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
QK1910231-V2
Číselná identifikace
—
Technické parametry
produkce potravin
Ekonomické parametry
v nabídce
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00027022
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
—