Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Reakční směs pro PCR k přímému použití v podobě soupravy, pouze s přídavkem DNA izolované ze vzorku rybího masa pražmy zpěvné (Spondyliosoma cantharus)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F20%3AN0000006" target="_blank" >RIV/00027022:_____/20:N0000006 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Reakční směs pro PCR k přímému použití v podobě soupravy, pouze s přídavkem DNA izolované ze vzorku rybího masa pražmy zpěvné (Spondyliosoma cantharus)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Funkční vzorek je praktickou úrovní vývoje PCR metody, kde je pomocí analýzy DNA určován konkrétní druh ryby – pražmy zpěvné. Ta je dostupná na českém trhu a její stanovení tak není čistě akademickou otázkou. Pro druhové stanovení komponenty rybího masa byl použit nový genomový marker: druhý intron protein-kódující části parvalbuminového genu.

  • Název v anglickém jazyce

    Reaction mixture for PCR for direct use in the form of a kit, only with the addition of DNA isolated from a sample of sea bream (Spondyliosoma cantharus) fish meat

  • Popis výsledku anglicky

    The functional sample is the practical level of the PCR method development, where a specific type of fish - sea bream - is determined using DNA analysis. This fish species is available on the Czech market and its determination is thus not a purely academic question. A new genomic marker, the second intron of the protein-coding part of the parvalbumin gene, was used for species determination of the fish meat component.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910231" target="_blank" >QK1910231: Nové přístupy k průkazu falšování rybího masa pomocí genomové DNA</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2020

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    QK1910231-V2

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    produkce potravin

  • Ekonomické parametry

    v nabídce

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

    00027022

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem