Vzdělávací exkurze studentů vyšší odborné školy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3A1178" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:1178 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vzdělávací exkurze studentů vyšší odborné školy
Popis výsledku v původním jazyce
V rámci vzdělávacího exkurze byli studenti seznámeni se základy senzorické analýzy. V rámci praktické výuky studenti hodnotili vybrané organoleptické vlastnosti okurek ve sladkokyselém nálevu stupnicovou metodou a pořadovým testem. Dále si studenti vyzkoušeli rozpoznávání čtyř základních chutí a otestovali své schopnosti rozlišit intenzitu červené barvy.
Název v anglickém jazyce
Educational excursion of higher vocational school students
Popis výsledku anglicky
During the educational excursion, students were introduced into the basics of sensory analysis. As a part of practical training, students evaluated selected organoleptic properties of sweet-sour pickled cucumbers by scale method and ranking test. Furthermore, the students tried to recognize four basic tastes and tested their ability to distinguish the intensity of the red color.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/LM2018100" target="_blank" >LM2018100: Infrastruktura pro propagaci metrologie v potravinářství a výživě v České republice</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů