Ověřená technologie na výrobu bonbonů s bylinnou trojkombinací
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3AN0000059" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:N0000059 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00027006:_____/22:10175359
Výsledek na webu
<a href="http://www.vupp.cz" target="_blank" >http://www.vupp.cz</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Ověřená technologie na výrobu bonbonů s bylinnou trojkombinací
Popis výsledku v původním jazyce
Bonbony s bylinnou trojkombinací, podle tohoto technického řešení, jehož podstata spočívá v tom, že obsahují 2 až 20 % hmotnostních želatiny, 40 až 80 % hmotnostních mono- a/nebo disacharidů, a směs bylin ze skupiny kozinec blanitý, parcha saflorová, bazalka posvátná, nebo ze skupiny kozinec blanitý, rdesno mnohokvěté, šalvěj červenokořenná a dále obsahují 1 až 5 % hmotnostních vitamínu C, na povrchu jsou opatřeny směsí jedlého oleje s karnaubským voskem nebo směsí jedlého oleje se včelím voskem a obsahují maximálně 23 % hmotnostních vody ve výsledném výrobku. Bonbony mohou obsahovat buď kozinec blanitý, parchu saflorovou - maralí kořen a bazalku posvátnou anebo kozinec blanitý, rdesno mnohokvěté a šalvěj červenokořennou. Bonbony mohou dále obsahovat instantní kávu a/nebo kakaový prášek.
Název v anglickém jazyce
Verified technology for the production of candies with herbal triple combination
Popis výsledku anglicky
Candies with herbal triple combination, according to this technical solution, the essence of which is that they contain 2 to 20 % by weight of gelatin, 40 to 80 % by weight of mono- and/or disaccharides, and a mixture of herbs from the group of Astragalus membranaceus, safflower scab, holy basil or from the group of Astragalus membranaceus, ruddy many flowers and red-root sage and also contain 1 to 5 % by weight of vitamin C, on the surface they are provided with a mixture of edible oil with carnauba wax or a mixture of edible oil with beeswax and contain a maximum of 23 % by weight of water in the final product. The candies can contain either Astragalus membranaceus, safflower scab - marali root and holy basil, or Astragalus membranaceus, ruddy many flowers and red-root sage. Candies may also contain instant coffee and/or cocoa powder.
Klasifikace
Druh
Z<sub>polop</sub> - Poloprovoz
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2022
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Interní identifikační kód produktu
ZTECH-VÚPP-191010
Číselná identifikace
1910103-2022-1
Technické parametry
Ověřená technologie umožňuje vyrobit bonbony s trojkombinací bylin ve dvou modifikacích definovaných ověřenou technologií ZTECH-VÚPP-1910103-2022-1, které zajistí vysoký obsah zdraví prospěšných složek bylin ve výsledném produktu.
Ekonomické parametry
Ověřená technologie je výsledkem řešení projektu podporovaného Národní agenturou pro zemědělský výzkum (NAZV) a je financována z 100%. Proto jsou výsledky řešení poskytovány zdarma.
Kategorie aplik. výsledku dle nákladů
—
IČO vlastníka výsledku
00027022
Název vlastníka
Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.; VÚRV, v. v. i.
Stát vlastníka
CZ - Česká republika
Druh možnosti využití
A - K využití výsledku jiným subjektem je vždy nutné nabytí licence
Požadavek na licenční poplatek
A - Poskytovatel licence na výsledek požaduje licenční poplatek
Adresa www stránky s výsledkem
www.vupp.cz