Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Bonbony s bylinnou trojkombinací

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F22%3AN0000054" target="_blank" >RIV/00027022:_____/22:N0000054 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00027006:_____/22:10175005

  • Výsledek na webu

    <a href="https://isdv.upv.cz/webapp/!resdb.pta.frm" target="_blank" >https://isdv.upv.cz/webapp/!resdb.pta.frm</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Bonbony s bylinnou trojkombinací

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Podstatou technického řešení je použití předem vyrobené směsi tří bylin, jejichž základem je kozinec blanitý ve formě jemně mleté sušené byliny. Jemně mletá sušená forma je zvolena i u doplňujících bylin: šalvěj červenokořenná, rdesno mnohokvěté, maralí kořen (parcha saflorová) a bazalka posvátná. Byla vytvořena přijatelná forma doplňku stravy, která by umožňovala nahradit zdlouhavé vaření čajů ze speciálních trojkombinací bylin, s obecně známými zdraví prospěšnými účinky.

  • Název v anglickém jazyce

    Candies with herbal triple combination

  • Popis výsledku anglicky

    The essence of the technical solution is the use of a pre-made mixture of three herbs, the basis of which is a membranous goat in the form of a finely ground dried herb. A finely ground dried form is chosen also with complementary herbs: sage safflower) and holy basil. An acceptable form of dietary supplement was created that would allow for replacement lengthy brewing of teas from special triple combinations of herbs, with generally known health benefits effects.

Klasifikace

  • Druh

    F<sub>uzit</sub> - Užitný vzor

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK1910103" target="_blank" >QK1910103: České bylinky pro nové potraviny podporující zdraví populace</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2022

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Číslo patentu nebo vzoru

    35991

  • Vydavatel

    CZ001 -

  • Název vydavatele

    Industrial Property Office

  • Místo vydání

    Prague

  • Stát vydání

    CZ - Česká republika

  • Datum přijetí

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i.

  • Způsob využití

    A - Výsledek využívá pouze poskytovatel

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence