Přirozeně barevné (modré, červené, oranžové) sušené bramborové vločky se zvýšenou antioxidační kapacitou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60109807%3A_____%2F07%3A%230000037" target="_blank" >RIV/60109807:_____/07:#0000037 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Přirozeně barevné (modré, červené, oranžové) sušené bramborové vločky se zvýšenou antioxidační kapacitou
Popis výsledku v původním jazyce
Oloupané a vytříděné brambory se nakrájí na plátky o pravidelné tloušťce. Předvaří se ve vodě, zchladí a následně dovaří v páře. Uvařené brambory se rozmačkají a usuší za přídavku přídatných látek na válcové sušičce. Usušený produkt se podrtí na vločky.Z vloček se vyseje jemný podíl a výrobek se zabalí.
Název v anglickém jazyce
Natural coloured (blue, red, orange) dry potato flakes with enhanced antioxidant capacity R06:
Popis výsledku anglicky
Peeled and trimmed potato tubers are cut into regular-thick slices. They are pre-cooked in water, cooled and subsequently steamed. Cooked potatoes are mashed and dried with additives on a drum drier. Dried product is ground to flakes. Fines from flakes are screened and the product is packed.
Klasifikace
Druh
X - Nezařazeno
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů