Jednoduchý model destrukční části CPEM testů
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60460709%3A41310%2F07%3A20054" target="_blank" >RIV/60460709:41310/07:20054 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
A SIMPLE MODEL OF THE BREAKING PART IN CPEM TESTS
Popis výsledku v původním jazyce
The CPEM (cooked potato effective mass) method is a variation of the common CPM method for potato sloughing assessment. It involves cooking the potato flakes on the sieve in a stirred water bath and determining their effective mass periodically during cooking. The resulting cooking curve consists from the cooking and breaking parts in a test with parameters: CT as cooking time required to disintegration starting and SBP as the rate of that disintegration. The breaking part is modelled in this paper on the basis of the cooking part and of the kinetic theory. Two years of CPEM tests performed on three potato varieties were used to analyse disintegration rate in dependence on tuber density. The modelled SBP values consisted of two components. The first one resulted directly from the kinetic model of the cooking part and expresses the main source of the disintegration rate dependence on tuber density. The additional mass factor is modelled tentatively by a power function, it is weakly corr
Název v anglickém jazyce
A SIMPLE MODEL OF THE BREAKING PART IN CPEM TESTS
Popis výsledku anglicky
The CPEM (cooked potato effective mass) method is a variation of the common CPM method for potato sloughing assessment. It involves cooking the potato flakes on the sieve in a stirred water bath and determining their effective mass periodically during cooking. The resulting cooking curve consists from the cooking and breaking parts in a test with parameters: CT as cooking time required to disintegration starting and SBP as the rate of that disintegration. The breaking part is modelled in this paper on the basis of the cooking part and of the kinetic theory. Two years of CPEM tests performed on three potato varieties were used to analyse disintegration rate in dependence on tuber density. The modelled SBP values consisted of two components. The first one resulted directly from the kinetic model of the cooking part and expresses the main source of the disintegration rate dependence on tuber density. The additional mass factor is modelled tentatively by a power function, it is weakly corr
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Trends in Agricultural Engineering 2007
ISBN
978-80-213-1668-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
141-145
Název nakladatele
Czech University of Life Sciences
Místo vydání
Praha
Místo konání akce
Praha
Datum konání akce
12. 9. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—