Studies on the effect of convective drying of potatoes on quality of product
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A22700036" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:22700036 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Studies on the effect of convective drying of potatoes on quality of product
Popis výsledku v původním jazyce
The paper aims at an assessment of the influence of the chosen drying regime in the Proctor & Schwartz drier on the quality of dried potato flakes meant for human consumption. The to-be dried potato flakes were of Agrie variety 10 × 10 × 3 mm in size. Interms of design the drier was of a convection belt multizone type.The assessment of this influence onto the final quality involved several quality indices that evaluate the resulting product from the viewpoint of substances important in terms of energyand nutrition, contained in raw and dried potatoes. The studied indices were as follows: contents of vitamins C, B2, B6, content of nitrates, fibre, coarse proteins and starch.The contents of these substances are further analyzed and evaluated as relatedto water content or dry matter in the final product with these two contents being studied in their mutual dependence as well.
Název v anglickém jazyce
Studies on the effect of convective drying of potatoes on quality of product
Popis výsledku anglicky
The paper aims at an assessment of the influence of the chosen drying regime in the Proctor & Schwartz drier on the quality of dried potato flakes meant for human consumption. The to-be dried potato flakes were of Agrie variety 10 × 10 × 3 mm in size. Interms of design the drier was of a convection belt multizone type.The assessment of this influence onto the final quality involved several quality indices that evaluate the resulting product from the viewpoint of substances important in terms of energyand nutrition, contained in raw and dried potatoes. The studied indices were as follows: contents of vitamins C, B2, B6, content of nitrates, fibre, coarse proteins and starch.The contents of these substances are further analyzed and evaluated as relatedto water content or dry matter in the final product with these two contents being studied in their mutual dependence as well.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2002
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Technika v procesech trvale udržitelného hospodaření a produkce bezpečných potravin
ISBN
80-7158-604-2
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
266-271
Název nakladatele
Mendelova zemědělská a lesnická univerzitav Brně
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Rovečné
Datum konání akce
1. 1. 2002
Typ akce podle státní příslušnosti
EUR - Evropská akce
Kód UT WoS článku
—