Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Studies on the effect of convective drying of potatoes on quality of product

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62156489%3A_____%2F02%3A22700036" target="_blank" >RIV/62156489:_____/02:22700036 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Studies on the effect of convective drying of potatoes on quality of product

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The paper aims at an assessment of the influence of the chosen drying regime in the Proctor & Schwartz drier on the quality of dried potato flakes meant for human consumption. The to-be dried potato flakes were of Agrie variety 10 × 10 × 3 mm in size. Interms of design the drier was of a convection belt multizone type.The assessment of this influence onto the final quality involved several quality indices that evaluate the resulting product from the viewpoint of substances important in terms of energyand nutrition, contained in raw and dried potatoes. The studied indices were as follows: contents of vitamins C, B2, B6, content of nitrates, fibre, coarse proteins and starch.The contents of these substances are further analyzed and evaluated as relatedto water content or dry matter in the final product with these two contents being studied in their mutual dependence as well.

  • Název v anglickém jazyce

    Studies on the effect of convective drying of potatoes on quality of product

  • Popis výsledku anglicky

    The paper aims at an assessment of the influence of the chosen drying regime in the Proctor & Schwartz drier on the quality of dried potato flakes meant for human consumption. The to-be dried potato flakes were of Agrie variety 10 × 10 × 3 mm in size. Interms of design the drier was of a convection belt multizone type.The assessment of this influence onto the final quality involved several quality indices that evaluate the resulting product from the viewpoint of substances important in terms of energyand nutrition, contained in raw and dried potatoes. The studied indices were as follows: contents of vitamins C, B2, B6, content of nitrates, fibre, coarse proteins and starch.The contents of these substances are further analyzed and evaluated as relatedto water content or dry matter in the final product with these two contents being studied in their mutual dependence as well.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2002

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Technika v procesech trvale udržitelného hospodaření a produkce bezpečných potravin

  • ISBN

    80-7158-604-2

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    266-271

  • Název nakladatele

    Mendelova zemědělská a lesnická univerzitav Brně

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Rovečné

  • Datum konání akce

    1. 1. 2002

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    EUR - Evropská akce

  • Kód UT WoS článku