Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vlastnosti málo známých bylin z českých farmářských trhů

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F60461373%3A22330%2F16%3A43902816" target="_blank" >RIV/60461373:22330/16:43902816 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vlastnosti málo známých bylin z českých farmářských trhů

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V práci jsou metodou GC-MS s dávkováním SPME analyzovány těkavé látky vybraných bylin, jsou připojeny další dostupné informace o rostlinách a jejich složení. Přestože některé informace jsou nadnesené, a složení mnohdy dosti různorodé, lze analyzované byliny považovat za obohacení našeho jídelníčku jak z hlediska senzorických vlastností, tak i z hlediska výživového, a to zejména při využití sušených bylin v podobě čajů nebo čerstvých bylin v podobě salátů.

  • Název v anglickém jazyce

    Properties of little-known herbs from Czech farmers markets

  • Popis výsledku anglicky

    Volatile compounds of selected herbs are analyzed by GC-MS with dosing SPME,; other available information about plants and their composition are attached. Although some information is exaggerated, and often quite heterogeneous composition, analyzed herbs can be considered as enriching our diet both in terms of flavor, and in terms of nutrition, especially when the use of dried herbs in the form of teas or fresh herbs in the form of salads.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník příspěvků - XLVI. Symposium o nových směrech výroby a hodnocení potravin

  • ISBN

    978-80-7080-968-6

  • ISSN

    1802-1433

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    9

  • Strana od-do

    84-92

  • Název nakladatele

    Vysoká škola chemicko-technologická v Praze

  • Místo vydání

    Praha

  • Místo konání akce

    Skalský Dvůr

  • Datum konání akce

    23. 5. 2016

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku