Noc vědců, 6. 10. 2023
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000059" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000059 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Noc vědců, 6. 10. 2023
Popis výsledku v původním jazyce
Tajemství talíře Co máte na talíři? Víte co obsahuje krajíc chleba? Na našem talíři vám ukážeme, jak se liší klasické a bezlepkové pečivo. Rozluštíme tajemství rozdílu mezi nakládanou a fermentovanou zeleninou. Hádejte tajemné příchutě našich bonbonů a jejich zdravotní účinky. Známe tajemství jak rozlišit cukr od sladidla xylitolu bez ochutnání a spoustu dalších. Rádi se o ně podělíme.
Název v anglickém jazyce
Night of scientists, 6/10/2023
Popis výsledku anglicky
The secret of the plate What's on your plate? Do you know what a slice of bread contains? On our plate, we will show you how classic and gluten-free pastries differ. We unravel the mystery of the difference between pickled and fermented vegetables. Guess the mysterious flavors of our candies and their health effects. We know the secret of how to distinguish sugar from xylitol sweetener without tasting and many others. We are happy to share them.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
40500 - Other agricultural sciences
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2023
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů