Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Dny otevřených dveří Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F23%3AN0000066" target="_blank" >RIV/00027022:_____/23:N0000066 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Dny otevřených dveří Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Výzkumný ústav potravinářský Praha, v.v.i. na svém pracovišti uspořádal akci Dny otevřených dveří Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i. (DODVÚPP). Jednalo se o popularizační akci, během které umožnili pracovníci Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v.v.i. nahlédnout studentům středních škol do laboratoří a chodeb institutu a v rámci přednášek a praktických cvičení seznámit studenty s nejnovějšími trendy v oblasti potravinářství a výživy obyvatelstva. Cílem akce bylo nadchnout studenty pro vědu a získat v nich případně nové, mladé kolegy. V rámci akce DODVÚPP proběhly ve dnech 7. a 8. 11. 2023 opakovaně 3 přednášky věnované reformulovaným potravinám, dále umělé inteligenci ve spojení se zdravou stravou a v neposlední řadě alergii a imunochemickým metodám stanovení. Souběžně proběhlo i 5 přednášek spojených s praktickými ukázkami či přímo praktickými cvičeními, kdy studenti byli zapojeni do praktického odzkoušení si čerstvě nabytých znalostí v oblasti senzorické analýzy, moderních konzervačních postupů (paskalizace), 3D tisku, hygienické kontroly výroby a laboratoří pro bezlepkové potraviny, včetně odzkoušení si rychlotestů v provozních podmínkách.

  • Název v anglickém jazyce

    Open days of the Food Research Institute Prague

  • Popis výsledku anglicky

    Food Research Institute Prague (FRIP) organized the Open Days event of the Food Research Institute Prague (ODFRIP) at its workplace. It was a popularization event during which the staff of the Food Research Institute Prague to give high school students a look into the institute's laboratories and corridors and, within the framework of lectures and practical exercises, to acquaint students with the latest trends in the field of food industry and nutrition of the population. The goal of the event was to get students excited about science and possibly recruite new, young colleagues in them. As part of the ODFRIP event, 3 lectures were repeatedly held on 7 and 8 November 2023 dedicated to reformulated foods, artificial intelligence in connection with a healthy diet and, last but not least, allergy and immunochemical methods of determination. There were also 5 lectures connected with practical demonstrations or directly practical exercises, where students were involved in a practical test of their newly acquired knowledge in the field of sensory analysis, modern conservation procedures (Pascalization), 3D printing, hygienic production control and laboratories for gluten-free foods, including trying out quick tests in operating conditions.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů