Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Exkurze studentů OAHŠ Havlíčkův Brod, včetně přednášek a praktického cvičení ze senzorické analýzy

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F24%3AN0000082" target="_blank" >RIV/00027022:_____/24:N0000082 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Exkurze studentů OAHŠ Havlíčkův Brod, včetně přednášek a praktického cvičení ze senzorické analýzy

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V rámci propagace velké výzkumné infrastruktury METROFOOD-CZ byla uspořádána exkurze ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha (VÚPP) pro studenty/ky OA a HŠ Havlíčkův Brod. Náplní exkurze nebyla pouze prohlídka VÚPP, ale pro studenty/ky byla připravena prezentace projektu výzkumné infrastruktury, přednáška na téma nadměrné využívání soli a cukru v moderní společnosti a ošetření potravin vysokým tlakem. Praktické cvičení bylo zaměřeno nejprve na všeobecné seznámení studentů se základy senzorické analýzy a poté následovalo samotné hodnocení vybraných potravin různými metodami. Studenti/ky měli možnost si otestovat své vlastní smysly, kromě chuti to byl zrak a čich.

  • Název v anglickém jazyce

    Excursion of students of OA a HŠ Havlíčkův Brod, including lectures and practical exercises on sensory analysis

  • Popis výsledku anglicky

    As part of the promotion of the large METROFOOD-CZ research infrastructure, an excursion was organized at the Prague Food Research Institute (VÚPP) for students of OA and HŠ Havlíčkův Brod. The content of the excursion was not only a tour of VÚPP, but a presentation of the research infrastructure project, a lecture on the excessive use of salt and sugar in modern society and high pressure treatment of food was prepared for the students. The practical exercise was aimed first at the general familiarization of students with the basics of sensory analysis, and then followed the actual evaluation of selected foods using various sensory methods. Students had the opportunity to test their own senses, in addition to taste, it was sight and smell.

Klasifikace

  • Druh

    O - Ostatní výsledky

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů