Exkurze studentů OAHŠ Havlíčkův Brod, včetně přednášek a praktického cvičení ze senzorické analýzy
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F24%3AN0000082" target="_blank" >RIV/00027022:_____/24:N0000082 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Exkurze studentů OAHŠ Havlíčkův Brod, včetně přednášek a praktického cvičení ze senzorické analýzy
Popis výsledku v původním jazyce
V rámci propagace velké výzkumné infrastruktury METROFOOD-CZ byla uspořádána exkurze ve Výzkumném ústavu potravinářském Praha (VÚPP) pro studenty/ky OA a HŠ Havlíčkův Brod. Náplní exkurze nebyla pouze prohlídka VÚPP, ale pro studenty/ky byla připravena prezentace projektu výzkumné infrastruktury, přednáška na téma nadměrné využívání soli a cukru v moderní společnosti a ošetření potravin vysokým tlakem. Praktické cvičení bylo zaměřeno nejprve na všeobecné seznámení studentů se základy senzorické analýzy a poté následovalo samotné hodnocení vybraných potravin různými metodami. Studenti/ky měli možnost si otestovat své vlastní smysly, kromě chuti to byl zrak a čich.
Název v anglickém jazyce
Excursion of students of OA a HŠ Havlíčkův Brod, including lectures and practical exercises on sensory analysis
Popis výsledku anglicky
As part of the promotion of the large METROFOOD-CZ research infrastructure, an excursion was organized at the Prague Food Research Institute (VÚPP) for students of OA and HŠ Havlíčkův Brod. The content of the excursion was not only a tour of VÚPP, but a presentation of the research infrastructure project, a lecture on the excessive use of salt and sugar in modern society and high pressure treatment of food was prepared for the students. The practical exercise was aimed first at the general familiarization of students with the basics of sensory analysis, and then followed the actual evaluation of selected foods using various sensory methods. Students had the opportunity to test their own senses, in addition to taste, it was sight and smell.
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
—
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů