Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Chitin quantitation (as glucosamine) in food raw materials by HPLC–C18-DAD with off-line derivatization

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F24%3AN0000014" target="_blank" >RIV/00027022:_____/24:N0000014 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://methods-x.com/article/S2215-0161(24)00182-1/fulltext" target="_blank" >https://methods-x.com/article/S2215-0161(24)00182-1/fulltext</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1016/j.mex.2024.102729" target="_blank" >10.1016/j.mex.2024.102729</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Chitin quantitation (as glucosamine) in food raw materials by HPLC–C18-DAD with off-line derivatization

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This HPLC method is suitable for chitin quantitation (reported as glucosamine) in food raw mate- rials like insects (mealworm larvae, crickets), shrimps, mushrooms and fungi in a research (non- routine) laboratory using a C18 column with HPLC system < 600 bar with UV detection capability (at 265 nm). To remove interferences, the sample is defatted (Soxhlet) and deproteinized (by al- kali) prior to acid hydrolysis in 6 M HCl. A five-point linear calibration (5–100 μg/mL) is used. The use of fluorescence detection (λex = 260 nm, λem = 350 nm) is also possible with this method. • 18 min HPLC run time • LOD = 0.05 μg/mL and LOQ = 5 μg/mL

  • Název v anglickém jazyce

    Chitin quantitation (as glucosamine) in food raw materials by HPLC–C18-DAD with off-line derivatization

  • Popis výsledku anglicky

    This HPLC method is suitable for chitin quantitation (reported as glucosamine) in food raw mate- rials like insects (mealworm larvae, crickets), shrimps, mushrooms and fungi in a research (non- routine) laboratory using a C18 column with HPLC system < 600 bar with UV detection capability (at 265 nm). To remove interferences, the sample is defatted (Soxhlet) and deproteinized (by al- kali) prior to acid hydrolysis in 6 M HCl. A five-point linear calibration (5–100 μg/mL) is used. The use of fluorescence detection (λex = 260 nm, λem = 350 nm) is also possible with this method. • 18 min HPLC run time • LOD = 0.05 μg/mL and LOQ = 5 μg/mL

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    10406 - Analytical chemistry

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    MethodsX

  • ISSN

    22150161

  • e-ISSN

    2215-0161

  • Svazek periodika

    12

  • Číslo periodika v rámci svazku

    102729

  • Stát vydavatele periodika

    NL - Nizozemsko

  • Počet stran výsledku

    13

  • Strana od-do

    1-13

  • Kód UT WoS článku

    001233985400002

  • EID výsledku v databázi Scopus