Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Lipozomální vitamin C s camu camu s prodlouženou trvanlivostí

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F24%3AN0000083" target="_blank" >RIV/00027022:_____/24:N0000083 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Lipozomální vitamin C s camu camu s prodlouženou trvanlivostí

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Lipozomální vitamín C s camu camu s prodlouženou trvanlivostí představuje doplněk stravy s vysokým obsahem vitamínu C a rostlinnými extrakty a prodlouženou trvanlivostí díky šetrnému sprejovému sušení.

  • Název v anglickém jazyce

    Liposomal vitamin C with camu camu with prolonged shelf life

  • Popis výsledku anglicky

    Liposomal vitamin C with camu camu with prolonged shelf life presents a food supplement with high amount of vitamin C and herbal extracts and prolonged shelf life due to cereful spray drying.

Klasifikace

  • Druh

    G<sub>funk</sub> - Funkční vzorek

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40101 - Agriculture

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2024

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Interní identifikační kód produktu

    1423/01

  • Číselná identifikace

  • Technické parametry

    Doplněk stravy na lipozomální bázi s vitaminy a rostlinnými extrakty, dle tohoto technického řešení, umožní průmyslovou výrobu v každém podniku, který se zabývá obdobnou výrobou doplňků stravy a disponuje potřebným technickým vybavením. Lipozomální formu je možno využít pro perorální (ústní) aplikaci některých dietních a výživových doplňků, například vitamin C. Takto připravené vitaminy mají lepší vstřebatelnost. Obecně lze konstatovat, že ve vodě rozpustné vitaminy jsou vstřebávány jen v malém množství a mají tzv. nízkou biologickou dostupnost závislou na transportních mechanismech (transportních kanálech). Proto zapouzdření do lipozomu nabízí velmi účinnou metodu, jak obejít degradaci živin (biologicky aktívních látek) v trávicím traktu trávícími enzymy a napomoci vstřebání živin do buněk a tkání.

  • Ekonomické parametry

    v nabídce

  • Kategorie aplik. výsledku dle nákladů

  • IČO vlastníka výsledku

  • Název vlastníka

    Výzkumný ústav potravinářský v praze, v. v. i.

  • Stát vlastníka

    CZ - Česká republika

  • Druh možnosti využití

    P - Využití výsledku jiným subjektem je v některých případech možné bez nabytí licence

  • Požadavek na licenční poplatek

    Z - Poskytovatel licence na výsledek nepožaduje v některých případech licenční poplatek

  • Adresa www stránky s výsledkem