High pressure inactivation of Bacillus cereus in human breast milk
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F24%3AN0000092" target="_blank" >RIV/00027022:_____/24:N0000092 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
High pressure inactivation of Bacillus cereus in human breast milk
Popis výsledku v původním jazyce
Holder pasteurization (62.5 °C/30 min) is the recommended method for processing breast milk, it does affect, however some of its nutritional and biological properties, moreover, it is ineffective at inactivating spores (Jandová et al., 2021). The aim of this study was to find and validate high pressure treatment (HPT) of human milk, an alternative methodology for its processing.We verified that the HPT processing of human breast milk method was reproducible. The routine use of this method could lead to increased availability of human breast milk for newborn babies and at the same time to reduction of the amount of wasted milk. EATCB and AEBT Congress / Barcelona, November 28 - 29, 2024
Název v anglickém jazyce
High pressure inactivation of Bacillus cereus in human breast milk
Popis výsledku anglicky
Holder pasteurization (62.5 °C/30 min) is the recommended method for processing breast milk, it does affect, however some of its nutritional and biological properties, moreover, it is ineffective at inactivating spores (Jandová et al., 2021). The aim of this study was to find and validate high pressure treatment (HPT) of human milk, an alternative methodology for its processing.We verified that the HPT processing of human breast milk method was reproducible. The routine use of this method could lead to increased availability of human breast milk for newborn babies and at the same time to reduction of the amount of wasted milk. EATCB and AEBT Congress / Barcelona, November 28 - 29, 2024
Klasifikace
Druh
O - Ostatní výsledky
CEP obor
—
OECD FORD obor
21101 - Food and beverages
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2024
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů