Monitorování kvality odrůdové skladby řepky ozimé pro surovinové využití
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027031%3A_____%2F07%3A8P013895" target="_blank" >RIV/00027031:_____/07:8P013895 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Monitoring of winter rape variety composition quality for raw material utilization
Popis výsledku v původním jazyce
There is evaluated 7 samples of rapeseed ? variety Spacer (MSP 04), Caracas, Cando, MSP 06, Californium, Extra and Catonic with respect to technical parameters of pressing without seed heating, moisture content and oil content. For obtained rapeseed oilsand from them produced fatty acids methyl esters are in laboratory determined phosphorus content and oxidation stability. The linolic acid content (18:2) and linolenic acid content (18:3) is decisive factor influencing oxidation stability. Sample Spacer(MSP 04) has shown lower content of linolenic acid with higher share of linolic acid and MSP 06 reduced content of linolenic acid with high share of oleic acid. The oxidation stability of sample MSP 06 is significantly highest and reaches value of 15.2hours. Phosphorus content in all samples of rapeseed oils and fatty acids methyl esters is laying deep under the standard requirement.
Název v anglickém jazyce
Monitoring of winter rape variety composition quality for raw material utilization
Popis výsledku anglicky
There is evaluated 7 samples of rapeseed ? variety Spacer (MSP 04), Caracas, Cando, MSP 06, Californium, Extra and Catonic with respect to technical parameters of pressing without seed heating, moisture content and oil content. For obtained rapeseed oilsand from them produced fatty acids methyl esters are in laboratory determined phosphorus content and oxidation stability. The linolic acid content (18:2) and linolenic acid content (18:3) is decisive factor influencing oxidation stability. Sample Spacer(MSP 04) has shown lower content of linolenic acid with higher share of linolic acid and MSP 06 reduced content of linolenic acid with high share of oleic acid. The oxidation stability of sample MSP 06 is significantly highest and reaches value of 15.2hours. Phosphorus content in all samples of rapeseed oils and fatty acids methyl esters is laying deep under the standard requirement.
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
EI - Biotechnologie a bionika
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
Trends in Agricultural Engineering 2007 (3rd International Conference TAE)
ISBN
978-80-213-1668-3
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
6
Strana od-do
189-194
Název nakladatele
Czech University of Life Sciences
Místo vydání
Prague
Místo konání akce
Czech University of Life Science Prague
Datum konání akce
14. 9. 2007
Typ akce podle státní příslušnosti
WRD - Celosvětová akce
Kód UT WoS článku
—