Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Liner chamber vacuum stability analysis during milking in automatic milking system

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027031%3A_____%2F09%3A0R000260" target="_blank" >RIV/00027031:_____/09:0R000260 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Liner chamber vacuum stability analysis during milking in automatic milking system

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The vacuum stability measurement was carried-out under both laboratory and operational conditions using robot Lely Astronaut A3 with equally adjusted parameters of milking equipment. Milk flow-rate was evaluated from the video record display of controlling unit. The measured values have proved that vacuum average value decreasing within whole pulsation time is lower under laboratory conditions as compared with milking while till the flow-rate of 0,5 l/min the difference is 2 kPa. The significant difference occurs from a quarter flow-rate of 0,7 l/min where the average vacuum in liner chamber is lower by 4 kPa during milking within whole pulsation time. At the quarter flow-rate over 2,5 l/min that difference was 1,5 kPa. These differences are caused inparticular by the fact that during milking the teat cup is suspended unsupported from the udder and with the dairy cow motion the non-defined air suction around the teats occurs as well as the hydraulic strokes in the long milk hose.

  • Název v anglickém jazyce

    Liner chamber vacuum stability analysis during milking in automatic milking system

  • Popis výsledku anglicky

    The vacuum stability measurement was carried-out under both laboratory and operational conditions using robot Lely Astronaut A3 with equally adjusted parameters of milking equipment. Milk flow-rate was evaluated from the video record display of controlling unit. The measured values have proved that vacuum average value decreasing within whole pulsation time is lower under laboratory conditions as compared with milking while till the flow-rate of 0,5 l/min the difference is 2 kPa. The significant difference occurs from a quarter flow-rate of 0,7 l/min where the average vacuum in liner chamber is lower by 4 kPa during milking within whole pulsation time. At the quarter flow-rate over 2,5 l/min that difference was 1,5 kPa. These differences are caused inparticular by the fact that during milking the teat cup is suspended unsupported from the udder and with the dairy cow motion the non-defined air suction around the teats occurs as well as the hydraulic strokes in the long milk hose.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GB - Zemědělské stroje a stavby

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sixth International Scientific and Practical Conference ?Ecology and agricultural machinery?

  • ISBN

    978-5-88890-058-1

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    8

  • Strana od-do

  • Název nakladatele

    Research Institute of Agricultural Engineering and Electrification

  • Místo vydání

    Saint-Petersburg-Pavlovsk

  • Místo konání akce

    Saint-Petersburg

  • Datum konání akce

    13. 5. 2009

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku