Content of microorganisms in cereal straw
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027031%3A_____%2F17%3AN0000038" target="_blank" >RIV/00027031:_____/17:N0000038 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="http://www.vuzt.cz/svt/vuzt/publ/P2017/031.pdf" target="_blank" >http://www.vuzt.cz/svt/vuzt/publ/P2017/031.pdf</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.17221/9/2016-RAE" target="_blank" >10.17221/9/2016-RAE</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Content of microorganisms in cereal straw
Popis výsledku v původním jazyce
Straw is an important agricultural raw material with application in agriculture, energy sector and other fields of activity. A major impact on reduction of the straw quality is that of an excessive content of microbiological agents caused by improper storage. By simulation of different conditions of storage the development of microorganisms (moulds and yeasts) was determined in the straw of wheat under different water content. Total content of microorganisms varied in a wide range from 103 up to 105 CFU/g. The excessive amount of these microorganisms results not only in a reduction in the quality of raw material due to the development of biodegradable processes, but also causes an increase of hygienic risks in the nearby area.
Název v anglickém jazyce
Content of microorganisms in cereal straw
Popis výsledku anglicky
Straw is an important agricultural raw material with application in agriculture, energy sector and other fields of activity. A major impact on reduction of the straw quality is that of an excessive content of microbiological agents caused by improper storage. By simulation of different conditions of storage the development of microorganisms (moulds and yeasts) was determined in the straw of wheat under different water content. Total content of microorganisms varied in a wide range from 103 up to 105 CFU/g. The excessive amount of these microorganisms results not only in a reduction in the quality of raw material due to the development of biodegradable processes, but also causes an increase of hygienic risks in the nearby area.
Klasifikace
Druh
J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS
CEP obor
—
OECD FORD obor
20102 - Construction engineering, Municipal and structural engineering
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2017
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Research in Agricultural Engineering
ISSN
1212-9151
e-ISSN
1805-9376
Svazek periodika
63
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
86-90
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-85026682344