Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Content of microorganisms in cereal straw

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027031%3A_____%2F17%3AN0000038" target="_blank" >RIV/00027031:_____/17:N0000038 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.vuzt.cz/svt/vuzt/publ/P2017/031.pdf" target="_blank" >http://www.vuzt.cz/svt/vuzt/publ/P2017/031.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.17221/9/2016-RAE" target="_blank" >10.17221/9/2016-RAE</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Content of microorganisms in cereal straw

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Straw is an important agricultural raw material with application in agriculture, energy sector and other fields of activity. A major impact on reduction of the straw quality is that of an excessive content of microbiological agents caused by improper storage. By simulation of different conditions of storage the development of microorganisms (moulds and yeasts) was determined in the straw of wheat under different water content. Total content of microorganisms varied in a wide range from 103 up to 105 CFU/g. The excessive amount of these microorganisms results not only in a reduction in the quality of raw material due to the development of biodegradable processes, but also causes an increase of hygienic risks in the nearby area.

  • Název v anglickém jazyce

    Content of microorganisms in cereal straw

  • Popis výsledku anglicky

    Straw is an important agricultural raw material with application in agriculture, energy sector and other fields of activity. A major impact on reduction of the straw quality is that of an excessive content of microbiological agents caused by improper storage. By simulation of different conditions of storage the development of microorganisms (moulds and yeasts) was determined in the straw of wheat under different water content. Total content of microorganisms varied in a wide range from 103 up to 105 CFU/g. The excessive amount of these microorganisms results not only in a reduction in the quality of raw material due to the development of biodegradable processes, but also causes an increase of hygienic risks in the nearby area.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>SC</sub> - Článek v periodiku v databázi SCOPUS

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    20102 - Construction engineering, Municipal and structural engineering

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2017

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Research in Agricultural Engineering

  • ISSN

    1212-9151

  • e-ISSN

    1805-9376

  • Svazek periodika

    63

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    86-90

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85026682344