Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vliv chladírenských teplot na růst a proteolytickou činnost mikroorganismů syrového mléka

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F26722861%3A_____%2F14%3A%23NE35" target="_blank" >RIV/26722861:_____/14:#NE35 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2014/146_x-xiii.pdf" target="_blank" >http://www.mlekarskelisty.cz/upload/soubory/pdf/2014/146_x-xiii.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vliv chladírenských teplot na růst a proteolytickou činnost mikroorganismů syrového mléka

  • Popis výsledku v původním jazyce

    V této studii byl sledován vliv nízkých teplot skladování na růst mikroorganismů a následně vliv tohot skladování na kvalitu trvanlivého mléka. U vzorků byl sledován celkový počet mikroorganismů a ve druhé fázi i obsah primárních aminoskupin. Pro nízký počet testovaných mikroorganismů a z hlediska proteolýzy je nejlepší teplota skladování do 4 °C společně s dobou skladování 1 den. Naopak nejhorší teplotou je teplota nad 10 °C, při které celkové počty mikroorganismů v průběhu skladování rostou.

  • Název v anglickém jazyce

    Influence of low temperature on the growth and proteolysis of microorganisms isolated from raw milk

  • Popis výsledku anglicky

    The influence of low temperature storage on the growth of microorganisms and the influence of this storage on quality heat treated milk were monitored in this study. Total bacterial count and the content of primary amino groups were determined. the besttemperature for storage of raw milk is 2 - 4 °C for 1 day. The number of microorganisms and the content of amino groups are low. The worst temperature is temperature above 10 °C, because total content of microorganisms is growing.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Mlékařské listy - Zpravodaj

  • ISSN

    1212-950X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    25

  • Číslo periodika v rámci svazku

    146

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    10-13

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus