Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Effects of Temperature and Pressure on Hemp Oil Filtration Parameters and Peroxide Number

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027031%3A_____%2F23%3AN0000068" target="_blank" >RIV/00027031:_____/23:N0000068 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62156489:43510/23:43923785

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/2227-9717/11/8/2281" target="_blank" >https://www.mdpi.com/2227-9717/11/8/2281</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/pr11082281" target="_blank" >10.3390/pr11082281</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Effects of Temperature and Pressure on Hemp Oil Filtration Parameters and Peroxide Number

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This article focuses on the quality of hemp oil processing, specifically the filtration that is an important part of the technological procedure of processing vegetable oils. The aim of the research was to determine the effects of pressure and temperature on the filtration parameters when using plate filters. The research was carried out on an experimental measuring device with adjustable static pressure. The qualitative properties of the oil were observed in terms of analytical composition, microbial content, and changes in peroxide value as the indicator of oxidation stability. The change in pressure affected the oil flow rate, especially at lower pressure values. The increase in temperature of the filtered oil had a negative impact on the oxidation stability.

  • Název v anglickém jazyce

    Effects of Temperature and Pressure on Hemp Oil Filtration Parameters and Peroxide Number

  • Popis výsledku anglicky

    This article focuses on the quality of hemp oil processing, specifically the filtration that is an important part of the technological procedure of processing vegetable oils. The aim of the research was to determine the effects of pressure and temperature on the filtration parameters when using plate filters. The research was carried out on an experimental measuring device with adjustable static pressure. The qualitative properties of the oil were observed in terms of analytical composition, microbial content, and changes in peroxide value as the indicator of oxidation stability. The change in pressure affected the oil flow rate, especially at lower pressure values. The increase in temperature of the filtered oil had a negative impact on the oxidation stability.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    21101 - Food and beverages

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QK21010151" target="_blank" >QK21010151: Získávání rostlinných olejů pomocí moderních metod</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2023

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Processes

  • ISSN

    2227-9717

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    11

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    11

  • Strana od-do

    2281

  • Kód UT WoS článku

    001056365300001

  • EID výsledku v databázi Scopus