Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Senzorické hodnocení masa kurat krmených ruzným prídavkem amarantu.

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F05%3A11%3A_3253" target="_blank" >RIV/00027162:_____/05:11:_3253 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Senzorické hodnocení masa kurat krmených ruzným prídavkem amarantu.

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The aim of this study was to evaluate the influence of Amaranthus (Amaranthus L.) fed in the diet in various forms (heat- prepared seed amaranths-popping, and no-heat-prepared seed, dry mass of amaranthus and fish meal) on sensory quality of the chickenmeat. Sensory evaluation was conducted on 80 chickens. There was no significant difference between meat of the cock and hens, but meat of the cock had better colour while hens had better texture, juiciness, odour and taste. Also there where no statisticalsignificant differences in colour, texture, juiciness, odour and taste of legs, and colour, texture, juiciness of breasts. The worst odour and taste was significantly detected of cocks fed by fish meal, the best odour had meat of hens fed by no-heat-prepared seed, and the best taste had cocks fed by dry mass of amaranthus.

  • Název v anglickém jazyce

    Sensory valuation of meat of chicken feeded various of addition of Amaranth

  • Popis výsledku anglicky

    The aim of this study was to evaluate the influence of Amaranthus (Amaranthus L.) fed in the diet in various forms (heat- prepared seed amaranths-popping, and no-heat-prepared seed, dry mass of amaranthus and fish meal) on sensory quality of the chicken

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GH - Výživa hospodářských zvířat

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QF3112" target="_blank" >QF3112: Využití zrna amarantu a produktů jeho zpracování k náhradě živočišných mouček ve výživě kuřecích brojlerů</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2005

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    VI. Kábrtovy dietetické dny, Brno, 5.kvetna 200

  • ISBN

    80-7305-521-X

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    1

  • Strana od-do

    278

  • Název nakladatele

    VI. Kábrtovy dietetické dny, Brno, 5.kvetna 2005

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    5. 5. 2005

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku