Senzorické hodnocení masa kurat krmených ruzným prídavkem amarantu.
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F05%3A11%3A_3253" target="_blank" >RIV/00027162:_____/05:11:_3253 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Senzorické hodnocení masa kurat krmených ruzným prídavkem amarantu.
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of this study was to evaluate the influence of Amaranthus (Amaranthus L.) fed in the diet in various forms (heat- prepared seed amaranths-popping, and no-heat-prepared seed, dry mass of amaranthus and fish meal) on sensory quality of the chickenmeat. Sensory evaluation was conducted on 80 chickens. There was no significant difference between meat of the cock and hens, but meat of the cock had better colour while hens had better texture, juiciness, odour and taste. Also there where no statisticalsignificant differences in colour, texture, juiciness, odour and taste of legs, and colour, texture, juiciness of breasts. The worst odour and taste was significantly detected of cocks fed by fish meal, the best odour had meat of hens fed by no-heat-prepared seed, and the best taste had cocks fed by dry mass of amaranthus.
Název v anglickém jazyce
Sensory valuation of meat of chicken feeded various of addition of Amaranth
Popis výsledku anglicky
The aim of this study was to evaluate the influence of Amaranthus (Amaranthus L.) fed in the diet in various forms (heat- prepared seed amaranths-popping, and no-heat-prepared seed, dry mass of amaranthus and fish meal) on sensory quality of the chicken
Klasifikace
Druh
D - Stať ve sborníku
CEP obor
GH - Výživa hospodářských zvířat
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QF3112" target="_blank" >QF3112: Využití zrna amarantu a produktů jeho zpracování k náhradě živočišných mouček ve výživě kuřecích brojlerů</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název statě ve sborníku
VI. Kábrtovy dietetické dny, Brno, 5.kvetna 200
ISBN
80-7305-521-X
ISSN
—
e-ISSN
—
Počet stran výsledku
1
Strana od-do
278
Název nakladatele
VI. Kábrtovy dietetické dny, Brno, 5.kvetna 2005
Místo vydání
Brno
Místo konání akce
Brno
Datum konání akce
5. 5. 2005
Typ akce podle státní příslušnosti
CST - Celostátní akce
Kód UT WoS článku
—