Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Prevence a tlumení salmonel v chovech prasat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3A%230000131" target="_blank" >RIV/00027162:_____/06:#0000131 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Prevence a tlumení salmonel v chovech prasat

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Tlumení salmonel v chovech prasat je zdravotně-hygienický a ekonomický problém, jehož význam se zvýšil v souvislosti s uplatňováním nových legislativních předpisů Evropské komise o zoonózách. Zavedení programu je ukazatelem zajištění kvality a bezpečnosti potravin v jednotlivých členských zemích, která je předmětem obchodování s živočišnými produkty. Program, jehož cílem je snižování výskytu salmonel v chovech prasat a zamezení kontaminace vepřového masa vyžaduje především vysokou úroveň zoohygieny na farmách. Vyžaduje preventivní uplatňování technologických a hygienických opatření k omezení vstupu a šíření salmonel v chovech a monitorování nákazové situace laboratorním vyšetřením vzorků.

  • Název v anglickém jazyce

    Prevention and control of Salmonelae in swine herds

  • Popis výsledku anglicky

    Salmonella control in swine herds is a health - hygienic and also economic problem the importance of which increased in connection with new legislative regulations on zoonoses adopted by the European Commission. Implementation of the control programme isan indicator of ensured quality and safety of food products in individual member countries. The control programme, whose objective is decreasing of Salmonella occurrence in swine herds and prevention of pork contamination, requires predominantly improvement of animal hygiene on farms. It means implementation of technological and hygienic measures to prevent Salmonella incidence and spreading on farms, and monitoring the epidemiological situation by means of laboratory examinations of specimens.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/OC%20NA.001" target="_blank" >OC NA.001: Zdokonalení tlumení salmonel v produkci drůbeže a prasat v České republice</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Náš chov

  • ISSN

    0027-8068

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    11

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    2

  • Strana od-do

    11

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus