Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Geneticky modifikované brambory ve výživě a ochraně zdraví lidí a zvířat

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F06%3A%230000141" target="_blank" >RIV/00027162:_____/06:#0000141 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Genetically modified potato plants in nutrition and prevention of diseases in humans and animals: a review

  • Popis výsledku v původním jazyce

    GMO have become a real constituent of our lives and they are commonly introduced into the food chain of people and animals. In the field of genetic modifications plants are used in the majority of cases, whereas potatoes represent one of the suitable model plants. A large number of various genetically modified potato plants exist at present. GM potatoes resistant to bacterial, viral and insect pests or resistant to herbicides represent an important category. Modifications leading to an increased food nutrition value are applied in human diet. Much attention is paid to "edible vaccines", plants producing viral or bacterial antigens, which could be used for the vaccination of people and animals. The development of GMO producing biopolymers or a spider web could be suitable for industry. Most of the above mentioned modifications appear in the stage of laboratory and green-house experiments; however some of them have been practically used and others will probably be used in the future.

  • Název v anglickém jazyce

    Genetically modified potato plants in nutrition and prevention of diseases in humans and animals: a review

  • Popis výsledku anglicky

    GMO have become a real constituent of our lives and they are commonly introduced into the food chain of people and animals. In the field of genetic modifications plants are used in the majority of cases, whereas potatoes represent one of the suitable model plants. A large number of various genetically modified potato plants exist at present. GM potatoes resistant to bacterial, viral and insect pests or resistant to herbicides represent an important category. Modifications leading to an increased food nutrition value are applied in human diet. Much attention is paid to "edible vaccines", plants producing viral or bacterial antigens, which could be used for the vaccination of people and animals. The development of GMO producing biopolymers or a spider web could be suitable for industry. Most of the above mentioned modifications appear in the stage of laboratory and green-house experiments; however some of them have been practically used and others will probably be used in the future.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2006

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Veterinární medicína

  • ISSN

    0375-8427

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

  • Číslo periodika v rámci svazku

    5

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    12

  • Strana od-do

    5

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus