The determination of avidin in genetically modified maize
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216224%3A14310%2F07%3A00050797" target="_blank" >RIV/00216224:14310/07:00050797 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
The determination of avidin in genetically modified maize
Popis výsledku v původním jazyce
Quality assurance is a major issue in the food industry. The authenticity of food ingredients and their traceability are required by consumers and authorities. Plant species such as barley (Hordeum vulgare), rice (Oryza sativa), sunflower (Helianthus annus), wheat (Triticum aestivum) and maize (Zea mays) are very common objects of interest of genetic modification (GMO); therefore the development of specific assays for their specific detection and quantification of GMO are needed. Furthermore, the production and trade of genetically modified lines from an increasing number of plant species brings about the need for control within research, environmental risk assessment, labelinglegal,and consumers information purposes. Electrochemical sensors and biosensors based on modification of working electrode could be suitable tools for these purposes.
Název v anglickém jazyce
The determination of avidin in genetically modified maize
Popis výsledku anglicky
Quality assurance is a major issue in the food industry. The authenticity of food ingredients and their traceability are required by consumers and authorities. Plant species such as barley (Hordeum vulgare), rice (Oryza sativa), sunflower (Helianthus annus), wheat (Triticum aestivum) and maize (Zea mays) are very common objects of interest of genetic modification (GMO); therefore the development of specific assays for their specific detection and quantification of GMO are needed. Furthermore, the production and trade of genetically modified lines from an increasing number of plant species brings about the need for control within research, environmental risk assessment, labelinglegal,and consumers information purposes. Electrochemical sensors and biosensors based on modification of working electrode could be suitable tools for these purposes.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
CE - Biochemie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2007
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Plant, Soil and Environment
ISSN
1214-1178
e-ISSN
—
Svazek periodika
53
Číslo periodika v rámci svazku
8
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
345-349
Kód UT WoS článku
000254859700003
EID výsledku v databázi Scopus
—