Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Serological and Bacteriological Evaluation of Salmonella Status in Swine Herds

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F11%3A%230000828" target="_blank" >RIV/00027162:_____/11:#0000828 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Serological and Bacteriological Evaluation of Salmonella Status in Swine Herds

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The sera from 690 slaughtered fattening pigs from 15 farrow-to-finish swine herds (12 herds of unknown Salmonella status, 3 herds known as latently infected) in the Czech Republic were examined for Salmonella antibodies in a cross sectional study using an ELISA test. Salmonella seroprevalence ranging from 0% to 20% was found in 14 herds. Seroprevalence of 73.9 was found in 1 herd with previously unknown Salmonella status. A longitudinal study of the three previously identified latently infected herds found seroprevalence ranging from 23.9% to 83.4% in sows after farrowing. Salmonella findings from faeces in the farrowing sections ranged between 1.8 and 24.5, and in the environmental samples between 0 and 25. In weaned piglets, Salmonella findings fromfaeces ranged from 6.3 to 48.0, and in environmental samples from 0 to 90%. The most prevalent serotypes were S. Derby (56.8) and S. Typhimurium, phage type DT104 (18.5). The seroprevalence comparison in sows and slaughtered fattening pig

  • Název v anglickém jazyce

    Serological and Bacteriological Evaluation of Salmonella Status in Swine Herds

  • Popis výsledku anglicky

    The sera from 690 slaughtered fattening pigs from 15 farrow-to-finish swine herds (12 herds of unknown Salmonella status, 3 herds known as latently infected) in the Czech Republic were examined for Salmonella antibodies in a cross sectional study using an ELISA test. Salmonella seroprevalence ranging from 0% to 20% was found in 14 herds. Seroprevalence of 73.9 was found in 1 herd with previously unknown Salmonella status. A longitudinal study of the three previously identified latently infected herds found seroprevalence ranging from 23.9% to 83.4% in sows after farrowing. Salmonella findings from faeces in the farrowing sections ranged between 1.8 and 24.5, and in the environmental samples between 0 and 25. In weaned piglets, Salmonella findings fromfaeces ranged from 6.3 to 48.0, and in environmental samples from 0 to 90%. The most prevalent serotypes were S. Derby (56.8) and S. Typhimurium, phage type DT104 (18.5). The seroprevalence comparison in sows and slaughtered fattening pig

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GJ - Choroby a škůdci zvířat, veterinární medicina

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2011

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Czech Journal of Food Science

  • ISSN

    1212-1800

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    29

  • Číslo periodika v rámci svazku

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

    "S102-S108"

  • Kód UT WoS článku

    000299721700015

  • EID výsledku v databázi Scopus