Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Survival of three Mycobacterium avium subsp hominissuis isolates in fish products after hot smoking and frying

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F13%3A%230000966" target="_blank" >RIV/00027162:_____/13:#0000966 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.2012.03215.x" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.2012.03215.x</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/j.1365-2621.2012.03215.x" target="_blank" >10.1111/j.1365-2621.2012.03215.x</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Survival of three Mycobacterium avium subsp hominissuis isolates in fish products after hot smoking and frying

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Fish mycobacteriosis should be considered as one possible means of transmission of mycobacterial infections to humans. In our study we examined the survival of three field M. avium subsp. hominissuis (MAH) isolates in fish meat during thermal processingtechnologies using culture and quantitative real-time PCR (qPCR) methods. Minced carp meat mixture was artificially contaminated with known amount of MAH cells and survival and absolute numbers of MAH was monitored after hot smoking and frying. The viability of MAH was significantly lower after the frying process whilst in response to hot smoking viable MAH cells could still be cultured even after 10 min at 70 °C. Significant differences in thermal stability were also observed amongst the three different MAH isolates. The human isolate was the most resistant, whilst the environmental isolate was the least resistant, which is probably due to host adaptability. In this work we confirmed that MAH can survive temperatures of 70 °C and thus

  • Název v anglickém jazyce

    Survival of three Mycobacterium avium subsp hominissuis isolates in fish products after hot smoking and frying

  • Popis výsledku anglicky

    Fish mycobacteriosis should be considered as one possible means of transmission of mycobacterial infections to humans. In our study we examined the survival of three field M. avium subsp. hominissuis (MAH) isolates in fish meat during thermal processingtechnologies using culture and quantitative real-time PCR (qPCR) methods. Minced carp meat mixture was artificially contaminated with known amount of MAH cells and survival and absolute numbers of MAH was monitored after hot smoking and frying. The viability of MAH was significantly lower after the frying process whilst in response to hot smoking viable MAH cells could still be cultured even after 10 min at 70 °C. Significant differences in thermal stability were also observed amongst the three different MAH isolates. The human isolate was the most resistant, whilst the environmental isolate was the least resistant, which is probably due to host adaptability. In this work we confirmed that MAH can survive temperatures of 70 °C and thus

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    International Journal of Food Science and Technology

  • ISSN

    0950-5423

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    48

  • Číslo periodika v rámci svazku

    3

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    6

  • Strana od-do

    533-538

  • Kód UT WoS článku

    000314110100010

  • EID výsledku v databázi Scopus