Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The influence of stabilizers and rates of freezing on preserving of structurally different animal viruses during lyophilization and subsequent storage

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F14%3A%230001151" target="_blank" >RIV/00027162:_____/14:#0001151 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/jam.12654" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1111/jam.12654</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.1111/jam.12654" target="_blank" >10.1111/jam.12654</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The influence of stabilizers and rates of freezing on preserving of structurally different animal viruses during lyophilization and subsequent storage

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Methods and ResultsTwo virus strains from each of six animal virus families, including both enveloped and nonenveloped viruses, were lyophilized in (i) culture medium, (ii) with the addition of gelatine-sucrose and (iii) skim milk-sodium glutamate. All the virus suspensions were frozen (i) at -80 degrees C or (ii) in liquid nitrogen before lyophilization. Virus titre assay after lyophilization and after 8months storage at 4 degrees C revealed that the efficacy of stabilizers depended on virus structure.Generally, the best protective quality for enveloped viruses was achieved with gelatine-sucrose, which best maintained their infectivity and envelope morphology. Even additive-free culture medium proved adequate for nonenveloped viruses. Differences instabilizer efficacy were also found between virus families and were expressed immediately after lyophilization; the activity of stabilizers in the course of storage was very similar. Freezing in liquid nitrogen proved beneficial for picor

  • Název v anglickém jazyce

    The influence of stabilizers and rates of freezing on preserving of structurally different animal viruses during lyophilization and subsequent storage

  • Popis výsledku anglicky

    Methods and ResultsTwo virus strains from each of six animal virus families, including both enveloped and nonenveloped viruses, were lyophilized in (i) culture medium, (ii) with the addition of gelatine-sucrose and (iii) skim milk-sodium glutamate. All the virus suspensions were frozen (i) at -80 degrees C or (ii) in liquid nitrogen before lyophilization. Virus titre assay after lyophilization and after 8months storage at 4 degrees C revealed that the efficacy of stabilizers depended on virus structure.Generally, the best protective quality for enveloped viruses was achieved with gelatine-sucrose, which best maintained their infectivity and envelope morphology. Even additive-free culture medium proved adequate for nonenveloped viruses. Differences instabilizer efficacy were also found between virus families and were expressed immediately after lyophilization; the activity of stabilizers in the course of storage was very similar. Freezing in liquid nitrogen proved beneficial for picor

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EE - Mikrobiologie, virologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1218" target="_blank" >LO1218: Zdravé zvíře jako zdroj zdravé potraviny</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Journal of Applied Microbiology

  • ISSN

    1364-5072

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    117

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    US - Spojené státy americké

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    1810-1819

  • Kód UT WoS článku

    000345510300026

  • EID výsledku v databázi Scopus