Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Occurence of Enterococcus spp. isolated from the milk and milk products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F15%3A%230001281" target="_blank" >RIV/00027162:_____/15:#0001281 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.potravinarstvo.com/cislo_casopisu/occurrence-of-enterococcus-spp-isolated-from-the-milk-and-milk-products/" target="_blank" >http://www.potravinarstvo.com/cislo_casopisu/occurrence-of-enterococcus-spp-isolated-from-the-milk-and-milk-products/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5219/476" target="_blank" >10.5219/476</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Occurence of Enterococcus spp. isolated from the milk and milk products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Enterococcus spp. is the most controversial group of lactic acid bacteria that have been for years ascribed with beneficial or detrimental role in food and feed. The aim of our study was to monitor the occurrence of Enterococcus spp. as the indicator ofthe contamination from collected samples of raw cow?s milk, goat?s colostrum and whey (n = 186). Cultures of enterococci were cultivated and purified and identified by the genus-specific and species-specific PCR method (n = 230). Among suspected isolatesin total 222 isolates (96.5%) were identified as Enterococcus spp. The results were the same in all samples separately, more than 90% each of them were positive to Enterococcus spp. The results of counting the number of cultivated colonies showed that the largest number of enterococci is found in the samples of whey taken after the process of electrodialysis and the smallest in the native whey sample. From collected whey samples, 64 samples (90%) were PCR positive for enterococci specie

  • Název v anglickém jazyce

    Occurence of Enterococcus spp. isolated from the milk and milk products

  • Popis výsledku anglicky

    Enterococcus spp. is the most controversial group of lactic acid bacteria that have been for years ascribed with beneficial or detrimental role in food and feed. The aim of our study was to monitor the occurrence of Enterococcus spp. as the indicator ofthe contamination from collected samples of raw cow?s milk, goat?s colostrum and whey (n = 186). Cultures of enterococci were cultivated and purified and identified by the genus-specific and species-specific PCR method (n = 230). Among suspected isolatesin total 222 isolates (96.5%) were identified as Enterococcus spp. The results were the same in all samples separately, more than 90% each of them were positive to Enterococcus spp. The results of counting the number of cultivated colonies showed that the largest number of enterococci is found in the samples of whey taken after the process of electrodialysis and the smallest in the native whey sample. From collected whey samples, 64 samples (90%) were PCR positive for enterococci specie

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/LO1218" target="_blank" >LO1218: Zdravé zvíře jako zdroj zdravé potraviny</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinárstvo

  • ISSN

    1337-0960

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    258-262

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus