Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Occurrence of Enterococcus spp. isolated from the whey

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873011" target="_blank" >RIV/62157124:16270/14:43873011 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Occurrence of Enterococcus spp. isolated from the whey

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Enterococcus spp. is the most controversial group of lactic acid bacteria that have been ascribed with beneficial or detrimental role in food and feed. The aim of our study was to monitor the occurrence of Enterococcus spp. and determine the counts in the whey. Cultures of enterococci were cultivated periodically from whey samples (n=71) from one dairy plant in the Czech Republic, in the period of one month. The results of counting the number of cultivated colonies showed that the largest number of enterococci is found in the samples of whey taken after the process of electrodialysis (9.7x102 CFU/mL) and the smallest in the native whey sample. From collected whey samples, 64 samples (90%) were PCR positive for enterococci species and only 7 samples (10%) weren't. Among 86 suspected isolates, 83 isolates (96.5%) were identified as Enterococcus spp.

  • Název v anglickém jazyce

    Occurrence of Enterococcus spp. isolated from the whey

  • Popis výsledku anglicky

    Enterococcus spp. is the most controversial group of lactic acid bacteria that have been ascribed with beneficial or detrimental role in food and feed. The aim of our study was to monitor the occurrence of Enterococcus spp. and determine the counts in the whey. Cultures of enterococci were cultivated periodically from whey samples (n=71) from one dairy plant in the Czech Republic, in the period of one month. The results of counting the number of cultivated colonies showed that the largest number of enterococci is found in the samples of whey taken after the process of electrodialysis (9.7x102 CFU/mL) and the smallest in the native whey sample. From collected whey samples, 64 samples (90%) were PCR positive for enterococci species and only 7 samples (10%) weren't. Among 86 suspected isolates, 83 isolates (96.5%) were identified as Enterococcus spp.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/QJ1230044" target="_blank" >QJ1230044: Stanovení parametrů pro legislativní hodnocení kvality a zdravotní nezávadnosti syrového mléka krav, ovcí a koz</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2014

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    XVI. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí Sborník příspěvků

  • ISBN

    978-80-7305-670-4

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    22-24

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    28. 5. 2014

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    WRD - Celosvětová akce

  • Kód UT WoS článku