Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Occurrence of Enterococcus spp. isolated from the meat and meat products

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F15%3A43873755" target="_blank" >RIV/62157124:16270/15:43873755 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Occurrence of Enterococcus spp. isolated from the meat and meat products

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Enterococcus spp. is the most controversial group of lactic acid bacteria that have been ascribed with beneficial or detrimental role in food and feed. The aim of our study was to monitor the occurrence of Enterococcus spp. in the collected samples of meat and meat products. Isolates of enterococci were collected from meat samples and samples of environment that come in the contact with meat during manufacturing (n=41). Identification of isolates cultivated on MRS agar was done by the MALDI-TOF MS method and then confirmed using PCR method. Among 58 identified Enterococcus spp. were E. faecalis, E. faecium, E. gilvus, E. thailandicus, E. divriesei, E. hermanniensis, E. hirae, E. casseliflavus and E. durans.

  • Název v anglickém jazyce

    Occurrence of Enterococcus spp. isolated from the meat and meat products

  • Popis výsledku anglicky

    Enterococcus spp. is the most controversial group of lactic acid bacteria that have been ascribed with beneficial or detrimental role in food and feed. The aim of our study was to monitor the occurrence of Enterococcus spp. in the collected samples of meat and meat products. Isolates of enterococci were collected from meat samples and samples of environment that come in the contact with meat during manufacturing (n=41). Identification of isolates cultivated on MRS agar was done by the MALDI-TOF MS method and then confirmed using PCR method. Among 58 identified Enterococcus spp. were E. faecalis, E. faecium, E. gilvus, E. thailandicus, E. divriesei, E. hermanniensis, E. hirae, E. casseliflavus and E. durans.

Klasifikace

  • Druh

    D - Stať ve sborníku

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název statě ve sborníku

    Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLV. Lenfeldovy a Höklovy dny

  • ISBN

    978-80-7305-762-6

  • ISSN

  • e-ISSN

  • Počet stran výsledku

    4

  • Strana od-do

    123-126

  • Název nakladatele

    Veterinární a farmaceutická univerzita Brno

  • Místo vydání

    Brno

  • Místo konání akce

    Brno

  • Datum konání akce

    14. 10. 2015

  • Typ akce podle státní příslušnosti

    CST - Celostátní akce

  • Kód UT WoS článku