Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Enterococcus spp. isolated from meat, meat products and the manufacturing environment

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43877126" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43877126 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Enterococcus spp. isolated from meat, meat products and the manufacturing environment

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Enterococcus spp. is the most controversial group of lactic acid bacteria that have been ascribed a beneficial or detrimental role in food and feed. The aim of our study was to monitor the occurrence of Enterococcus spp. in collected samples of meat and meat products. Enterococci originated from 34 meat and meat product samples collected from several producers in the Czech Republic, and a number of swab samples (n = 7) were also taken from the environment which meat comes into contact during manufacturing. Identification of isolates was performed by MALDI-TOF MS profiling. Totally 58 Enterococcus spp. included E. faecalis, E. faecium, E. gilvus, E. thailandicus, E. divriesei, E. hermanniensis, E. hirae, E. casseliflavus and E. durans were identified.

  • Název v anglickém jazyce

    Enterococcus spp. isolated from meat, meat products and the manufacturing environment

  • Popis výsledku anglicky

    Enterococcus spp. is the most controversial group of lactic acid bacteria that have been ascribed a beneficial or detrimental role in food and feed. The aim of our study was to monitor the occurrence of Enterococcus spp. in collected samples of meat and meat products. Enterococci originated from 34 meat and meat product samples collected from several producers in the Czech Republic, and a number of swab samples (n = 7) were also taken from the environment which meat comes into contact during manufacturing. Identification of isolates was performed by MALDI-TOF MS profiling. Totally 58 Enterococcus spp. included E. faecalis, E. faecium, E. gilvus, E. thailandicus, E. divriesei, E. hermanniensis, E. hirae, E. casseliflavus and E. durans were identified.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40301 - Veterinary science

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2016

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Maso International

  • ISSN

    1805-5281

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    6

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    79-83

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus