Enterococcus spp. isolated from meat, meat products and the manufacturing environment
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F62157124%3A16270%2F16%3A43877126" target="_blank" >RIV/62157124:16270/16:43877126 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Enterococcus spp. isolated from meat, meat products and the manufacturing environment
Popis výsledku v původním jazyce
Enterococcus spp. is the most controversial group of lactic acid bacteria that have been ascribed a beneficial or detrimental role in food and feed. The aim of our study was to monitor the occurrence of Enterococcus spp. in collected samples of meat and meat products. Enterococci originated from 34 meat and meat product samples collected from several producers in the Czech Republic, and a number of swab samples (n = 7) were also taken from the environment which meat comes into contact during manufacturing. Identification of isolates was performed by MALDI-TOF MS profiling. Totally 58 Enterococcus spp. included E. faecalis, E. faecium, E. gilvus, E. thailandicus, E. divriesei, E. hermanniensis, E. hirae, E. casseliflavus and E. durans were identified.
Název v anglickém jazyce
Enterococcus spp. isolated from meat, meat products and the manufacturing environment
Popis výsledku anglicky
Enterococcus spp. is the most controversial group of lactic acid bacteria that have been ascribed a beneficial or detrimental role in food and feed. The aim of our study was to monitor the occurrence of Enterococcus spp. in collected samples of meat and meat products. Enterococci originated from 34 meat and meat product samples collected from several producers in the Czech Republic, and a number of swab samples (n = 7) were also taken from the environment which meat comes into contact during manufacturing. Identification of isolates was performed by MALDI-TOF MS profiling. Totally 58 Enterococcus spp. included E. faecalis, E. faecium, E. gilvus, E. thailandicus, E. divriesei, E. hermanniensis, E. hirae, E. casseliflavus and E. durans were identified.
Klasifikace
Druh
J<sub>ost</sub> - Ostatní články v recenzovaných periodicích
CEP obor
—
OECD FORD obor
40301 - Veterinary science
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Maso International
ISSN
1805-5281
e-ISSN
—
Svazek periodika
6
Číslo periodika v rámci svazku
1
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
79-83
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—