Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The bacterial quality of goat and ovine milk

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F15%3A%230001283" target="_blank" >RIV/00027162:_____/15:#0001283 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.potravinarstvo.com/cislo_casopisu/the-bacteriological-quality-of-goat-and-ovine-milk/" target="_blank" >http://www.potravinarstvo.com/cislo_casopisu/the-bacteriological-quality-of-goat-and-ovine-milk/</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.5219/438" target="_blank" >10.5219/438</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The bacterial quality of goat and ovine milk

  • Popis výsledku v původním jazyce

    This study concentrates on information concerning the microbiological hazards that can be present in raw milk from animal species other than cows. A total of 54 (23 of ovine and 31 of goat) bulk tank milk samples from 10 farms in the Czech Republic werecollected in years 2013 - 2014. The prevalence and characteristic of Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella spp., Campylobacter spp. and Listeria monocytogenes was studied. E. coli was detected in 90.3% of the goat milk and 95.7% of the ovine milk samples. The genes encoding Shiga toxins 1 and 2- (stx1, stx2) were not detected and no STEC was identified. The Eae was the detected in 3 (4.6%) isolates. S. aureus was detected in 9 (29.0%) samples of goat milk and 8 (34.8%) samples of ovine milk. A total 12 (57.1%) enterotoxin positive S. aureus were obtained; 6 (28.6%) were positive for the production of sec encoding enterotoxin SEC; in 4 (19.0%) isolates the gene seh was detected; 2 (9.5%) isolates were proven positive for se

  • Název v anglickém jazyce

    The bacterial quality of goat and ovine milk

  • Popis výsledku anglicky

    This study concentrates on information concerning the microbiological hazards that can be present in raw milk from animal species other than cows. A total of 54 (23 of ovine and 31 of goat) bulk tank milk samples from 10 farms in the Czech Republic werecollected in years 2013 - 2014. The prevalence and characteristic of Escherichia coli, Staphylococcus aureus, Salmonella spp., Campylobacter spp. and Listeria monocytogenes was studied. E. coli was detected in 90.3% of the goat milk and 95.7% of the ovine milk samples. The genes encoding Shiga toxins 1 and 2- (stx1, stx2) were not detected and no STEC was identified. The Eae was the detected in 3 (4.6%) isolates. S. aureus was detected in 9 (29.0%) samples of goat milk and 8 (34.8%) samples of ovine milk. A total 12 (57.1%) enterotoxin positive S. aureus were obtained; 6 (28.6%) were positive for the production of sec encoding enterotoxin SEC; in 4 (19.0%) isolates the gene seh was detected; 2 (9.5%) isolates were proven positive for se

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Potravinárstvo

  • ISSN

    1337-0960

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    9

  • Číslo periodika v rámci svazku

    1

  • Stát vydavatele periodika

    SK - Slovenská republika

  • Počet stran výsledku

    5

  • Strana od-do

    72-76

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus