Mikrobiologie potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F18%3AN0000125" target="_blank" >RIV/00027162:_____/18:N0000125 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mikrobiologie potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Laboratorní diagnostika jak indikátorových mikroorganismů, tak původců onemocnění se vyvíjí s ohledem na prohlubující se znalosti o sledovaných mikroorganismech a pokroky ve vývoji detekčních metod. Na workshopu byly shrnuty aktuální informace o změnách v normách ČSN EN ISO pro stanovení bakterií rodu Listeria a Salmonela, byly prezentovány moderní postupy pro kontrolu kontaminace výrobků, odběrového materiálu nebo přístrojové vybavení pro rychlé provozní stanovení indikátorových mikroorganismů. V rámci workshopu byly dále prezentovány aktuální výzkumné trendy v molekulární epidemiologii a jejich výsledky v rámci při aplikaci v řešení aktuálních epidemií v ČR.
Název v anglickém jazyce
Food Microbiology
Popis výsledku anglicky
Laboratory diagnosis of both indicator and disease-causing microorganisms develops with a view to deepening knowledge about the microorganisms and advances in the development of detection methods. The workshop summarized current information on changes in CSN EN ISO standards for the determination of Listeria and Salmonella bacteria, advanced procedures for controlling product contamination, sampling material or instrumentation for rapid determination of indicator microorganisms were presented. Within the workshop were presented current research trends in molecular epidemiology and their results in the application in the solution of current epidemics in the Czech Republic.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
30303 - Infectious Diseases
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Brno, Hudcova 70
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
49
Počet zahraničních účastníků
4
Typ akce podle státní přísl. účastníků
EUR - Evropská akce