Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

The quality of DNA isolated from processed food and feed via different extraction procedures

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F19%3AN0000015" target="_blank" >RIV/00027162:_____/19:N0000015 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/62157124:16270/19:43877352

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.mdpi.com/1420-3049/24/6/1188" target="_blank" >https://www.mdpi.com/1420-3049/24/6/1188</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

    <a href="http://dx.doi.org/10.3390/molecules24061188" target="_blank" >10.3390/molecules24061188</a>

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    The quality of DNA isolated from processed food and feed via different extraction procedures

  • Popis výsledku v původním jazyce

    The extraction of DNA is a critical step for species identification by PCR analysis in processed food and feed products. In this study, eight DNA extraction procedures were compared: DNeasy Blood & Tissue Kit, DNeasy mericon Food Kit, chemagic DNA Tissue 10 Kit, Food DNA Isolation Kit, UltraPrep Genomic DNA Food Mini Prep Kit, High Pure PCR Template Preparation Kit, Phenol-chloroform extraction and NucleoSpin Food using self-prepared samples from both raw and heat-processed and/or mechanically treated muscles and different types of meat products and pet food (pork, beef and chicken). The yield, purity and suitability of DNA for PCR amplification was evaluated. Comparisons between the effectiveness of various kits were made with regard to price, labour- and time-intensiveness. It was found that the DNeasy mericon Food Kit was the optimal choice for the extraction of DNA from raw muscle, heat-treated muscle and home-made meat products from multiple and single species.

  • Název v anglickém jazyce

    The quality of DNA isolated from processed food and feed via different extraction procedures

  • Popis výsledku anglicky

    The extraction of DNA is a critical step for species identification by PCR analysis in processed food and feed products. In this study, eight DNA extraction procedures were compared: DNeasy Blood & Tissue Kit, DNeasy mericon Food Kit, chemagic DNA Tissue 10 Kit, Food DNA Isolation Kit, UltraPrep Genomic DNA Food Mini Prep Kit, High Pure PCR Template Preparation Kit, Phenol-chloroform extraction and NucleoSpin Food using self-prepared samples from both raw and heat-processed and/or mechanically treated muscles and different types of meat products and pet food (pork, beef and chicken). The yield, purity and suitability of DNA for PCR amplification was evaluated. Comparisons between the effectiveness of various kits were made with regard to price, labour- and time-intensiveness. It was found that the DNeasy mericon Food Kit was the optimal choice for the extraction of DNA from raw muscle, heat-treated muscle and home-made meat products from multiple and single species.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>imp</sub> - Článek v periodiku v databázi Web of Science

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    40401 - Agricultural biotechnology and food biotechnology

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    Výsledek vznikl pri realizaci vícero projektů. Více informací v záložce Projekty.

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Molecules

  • ISSN

    1420-3049

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    24

  • Číslo periodika v rámci svazku

    6

  • Stát vydavatele periodika

    CH - Švýcarská konfederace

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    1188

  • Kód UT WoS článku

    000465503800150

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-85063505887