Mikrobiologický webinář
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027162%3A_____%2F21%3AN0000264" target="_blank" >RIV/00027162:_____/21:N0000264 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.vri.cz/mikrobiologicky-webinar/" target="_blank" >https://www.vri.cz/mikrobiologicky-webinar/</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Mikrobiologický webinář
Popis výsledku v původním jazyce
Mikrobiologický webinář vznikl ve spolupráci VUVeL a Výzkumného ústavu mlékárenského v Praze. Tento seminář shrnoval poznatky, které doposud vznikly v rámci projektu Mze. Webinář obsahoval celkem 7 přednášek, jejich společným jmenovatelem byla bezpečná potravina, a to jak na úrovni spotřebitele, tak v prostředí potravinářského podniku či chovatele potravinových zvířat. Představeny byly výsledky z vyšetření mléčných a masných výrobků z tržní sítě ČR, informace o rezistenci bakterií vůči záhřevu a o vlastnostech laktobacilů izolovaných z trávicího traktu prasat.
Název v anglickém jazyce
Microbiological webinar
Popis výsledku anglicky
The microbiology webinar was created in a cooperation between VUVeL and the Dairy Research Institute in Prague. This webinar was funded by the Ministry of Agriculture and included seven lectures dealing with safe food: both at the consumer level and in the plant process environment or at farms. The webinar summarized the findings about the testing of dairy and meat products from the Czech market network, about resistance of bacteria to heating and the properties of lactobacilli isolated from the digestive tract of pigs.
Klasifikace
Druh
M - Uspořádání konference
CEP obor
—
OECD FORD obor
10606 - Microbiology
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/QK1910121" target="_blank" >QK1910121: Perzistence vybraných původců alimentárních onemocnění, hygienických indikátorů a možnosti jejich eliminace z prostředí potravinářských podniků</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)<br>I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2021
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
On-line
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
38
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce