Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Vývoj spotřeby potravin a analýza základních faktorů, které ji ovlivňují

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F04%3A00010422" target="_blank" >RIV/00027251:_____/04:00010422 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Vývoj spotřeby potravin a analýza základních faktorů, které ji ovlivňují

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Popisuje hlavní faktory, které působí na objem a strukturu spotřeby potravin. Je analyzován vývoj nominálních peněžních příjmů a výdajů domácností, především s důrazem na rozbor výdajů za potraviny v jednotlivých typech domácností členěných podle sociálních skupin, provedeno porovnání výdajů za potraviny v ČR se zeměmi EU a s některými postkomunistickými státy. Pozornost je věnována také problematice vývoje spotřebitelských cen jednotlivých potravinových skupin za období 1998 až 2002. Jsou zachyceny nejvýznamnější změny ve spotřebě potravin od roku 1989 a porovnána stávající úroveň spotřeby hlavních potravin se spotřebou v zemích EU.

  • Název v anglickém jazyce

    Food consumption development and analysis of the basic factors that affects it

  • Popis výsledku anglicky

    The study describes the main factors that affects the volume and structure of the food consumption. The analysis deals with a development of the nominal household cash receipts and expenditures, especially with a focus on the analysis of the expendituresfor food in the individual households types itemized on the social group basis. This study also includes a comparison of expenditures for food in the Czech Republic with EU countries and some post communist countries. In addition, the attention is paidto the issue of the consumer prices developmet of the separate food groups in a period from 1989 to 2002. The most important changes in the food consumption since 1989 are covered in this publication and the present level of main food consumption is compared with a consumption in EU countries.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

    GA - Zemědělská ekonomie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2004

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    80-86671-13-5

  • Počet stran knihy

    57

  • Název nakladatele

    VÚZE

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS knihy