Vývoj spotřeby zeleniny a ovoce v ČR
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F11%3A%230000374" target="_blank" >RIV/00027251:_____/11:#0000374 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Vývoj spotřeby zeleniny a ovoce v ČR
Popis výsledku v původním jazyce
Článek se zabývá dlouhodobým vývojem spotřeby zeleniny a ovoce podle jednotlivých druhů. Spotřeba zeleniny a ovoce se zvýšila, nejvýrazněji stoupla spotřeba jižního ovoce. Přes růst spotřeby těchto komodit je její úroveň nedostačující a nedosahuje požadavků zdravotníků.
Název v anglickém jazyce
Trends in consumption of vegetables and fruits in the Czech Republic
Popis výsledku anglicky
The article describes the long term trends of vegetables and fruits consumption according to the individual kinds. In total, the vegetables and fruits consumption has increased, the most marked increase was registered in the consumption of subtropical and tropical fruits. Despite the increase of consumption of these commodities the overall level of consumption is insufficient and doesn´t meet the requirements for optimal diet.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2011
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
66
Číslo periodika v rámci svazku
3
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
4
Strana od-do
66-69
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—