Dopady vstupu ČR do EU na vývoj spotřeby potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F05%3A16100172" target="_blank" >RIV/00027251:_____/05:16100172 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Dopady vstupu ČR do EU na vývoj spotřeby potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Studie popisuje strukturu spotřeby potravin v ČR vzhledem k jejich cenám v roce 2004. Hlavní skupiny potravin jsou: 1/ maso a masné výrobky, 2/ mléko a mléčné výrobky, vejce, 3/ oleje a tuky, 4/ pekárenské výrobky a obiloviny, 5/ cukr a výrobky z cukru,6/ ovoce a ovocné výrobky, 7/ zelenina a zeleninové výrobky. Celková spotřeba potravin se od roku 2004 nezměnila, ale spotřeba potravin rostlinného původu vzrostla o 2%.
Název v anglickém jazyce
Impact of the Czech Republic accession into EU on development of food consumption
Popis výsledku anglicky
The study describes the food consumption structure in CR with regard to their prices in the year 2004. There are the main groups of food here: 1/ meat and meat products, 2/ milk and milk products, eggs, 3/ oils and fats, 4/ baking products and cereals, 5/ suggar and sugar products, 6/ fruit and fruit products, 7/ vegetable a vegetable products. The whole consumption of food has not changed since the year 2004, but the consumption of vegetable origin food has increased about 2 %.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GA - Zemědělská ekonomie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
Z - Vyzkumny zamer (s odkazem do CEZ)
Ostatní
Rok uplatnění
2005
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
60
Číslo periodika v rámci svazku
6
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
153-155
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—