Modelová transformace optimalizované spotřeby potravin
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F13%3A%230000415" target="_blank" >RIV/00027251:_____/13:#0000415 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Modelová transformace optimalizované spotřeby potravin
Popis výsledku v původním jazyce
Článek seznamuje s výsledky projektu MV a certifikované metodiky ?Stanovení prahu potravinové bezpečnosti pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení? spočívající v transformaci optimalizovaného objemu potravin nezbytných pro zabezpečení minimálních požadavků na výživu na potřebné kapacity potravinářského průmyslu a návazně na výrobu zemědělských surovin pro jejich zajištění. Tím byl stanoven minimální rozměr zemědělství a potravinářské výroby, který umožní eliminovat negativní důsledky krizových situací. Transformace byla provedena pomocí originálních matematických modelů (modely VYZIVA-1 a ZEPOS-1), které byly pro tento účel vyvinuty.
Název v anglickém jazyce
Model transformation of the optimized food consumption
Popis výsledku anglicky
The article presents results of the project of the Ministry of Home Affairs and the certified methodology ?Determining of the food security threshold for supply of inhabitants in case of crisis situations and danger?, which deals with the transformationof optimized volume of foodstuffs necessary to provide the minimum nutritional requirements into the food industry and agriculture. By this procedure there was defined the minimum dimension of agriculture and food production, which will eliminate the negative consequences of crisis situations. Transformation was performed by the help of the original mathematical models (VYZIVA-1 and ZEPOS-1) which were developed for these purposes.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
GM - Potravinářství
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
<a href="/cs/project/VG20102013027" target="_blank" >VG20102013027: Stanovení prahu potravinové bezpečnosti pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení</a><br>
Návaznosti
P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)
Ostatní
Rok uplatnění
2013
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Výživa a potraviny
ISSN
1211-846X
e-ISSN
—
Svazek periodika
68
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
3
Strana od-do
46-48
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—