Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Modelová transformace optimalizované spotřeby potravin

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027251%3A_____%2F13%3A%230000415" target="_blank" >RIV/00027251:_____/13:#0000415 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Modelová transformace optimalizované spotřeby potravin

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Článek seznamuje s výsledky projektu MV a certifikované metodiky ?Stanovení prahu potravinové bezpečnosti pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení? spočívající v transformaci optimalizovaného objemu potravin nezbytných pro zabezpečení minimálních požadavků na výživu na potřebné kapacity potravinářského průmyslu a návazně na výrobu zemědělských surovin pro jejich zajištění. Tím byl stanoven minimální rozměr zemědělství a potravinářské výroby, který umožní eliminovat negativní důsledky krizových situací. Transformace byla provedena pomocí originálních matematických modelů (modely VYZIVA-1 a ZEPOS-1), které byly pro tento účel vyvinuty.

  • Název v anglickém jazyce

    Model transformation of the optimized food consumption

  • Popis výsledku anglicky

    The article presents results of the project of the Ministry of Home Affairs and the certified methodology ?Determining of the food security threshold for supply of inhabitants in case of crisis situations and danger?, which deals with the transformationof optimized volume of foodstuffs necessary to provide the minimum nutritional requirements into the food industry and agriculture. By this procedure there was defined the minimum dimension of agriculture and food production, which will eliminate the negative consequences of crisis situations. Transformation was performed by the help of the original mathematical models (VYZIVA-1 and ZEPOS-1) which were developed for these purposes.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    GM - Potravinářství

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

    <a href="/cs/project/VG20102013027" target="_blank" >VG20102013027: Stanovení prahu potravinové bezpečnosti pro zásobování obyvatel v případě krizových situací a ohrožení</a><br>

  • Návaznosti

    P - Projekt vyzkumu a vyvoje financovany z verejnych zdroju (s odkazem do CEP)

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2013

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Výživa a potraviny

  • ISSN

    1211-846X

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    68

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    3

  • Strana od-do

    46-48

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus