Potravinová alergie a intolerance
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00064165%3A_____%2F16%3A10324531" target="_blank" >RIV/00064165:_____/16:10324531 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216208:11110/16:10324531 RIV/00216208:11130/16:10324531 RIV/00216208:11140/16:10324531 RIV/00669806:_____/16:10324531 RIV/00064203:_____/16:10324531
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Potravinová alergie a intolerance
Popis výsledku v původním jazyce
Potravinová alergie (PA) je nepochybně i bude imunologický fenomén 21. století. Prevalence PA znepokojivě narůstá, a to již od kojeneckého věku. Každý pediatr, stejně jako každý praktický lékař má ve svém obvodu několik desítek pacientů s imunologickou přecitlivělostí na bílkoviny, resp. glykoproteiny potravinového původu. Nenahraditelnou úlohou lékaře, přednostně lékaře prvního kontaktu, je na PA v pravý čas pomyslet.
Název v anglickém jazyce
Food allergy and intolerance
Popis výsledku anglicky
Food allergy (FA) is the immunological phenomenon of 21st century. Prevalence of FA is still alarmingly increasing even in infancy. Any physician thus could meet patients suffering from immunological intolerance to proteins or glycoproteins of food origin. Therefore it is duty of each physician to consider this diagnosis.
Klasifikace
Druh
B - Odborná kniha
CEP obor
EC - Imunologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
V - Vyzkumna aktivita podporovana z jinych verejnych zdroju
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
ISBN
978-80-204-3757-0
Počet stran knihy
447
Název nakladatele
Mladá fronta a.s.
Místo vydání
Praha
Kód UT WoS knihy
—