Chapter 2: Metabolic Bone Diseases and Muscle and Joint Changes in Celiac Disease
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00064173%3A_____%2F16%3AN0000173" target="_blank" >RIV/00064173:_____/16:N0000173 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216208:11120/16:43912238
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Chapter 2: Metabolic Bone Diseases and Muscle and Joint Changes in Celiac Disease
Popis výsledku v původním jazyce
The chapter covers metabolic bone diseases (osteopenia, osteoporosis and osteomalacia) and muscle and joint changes associated with celiac disease (CD); the epidemiology of osteopenia and osteoporosis in different forms of CD, as well as the increased risk of fractures. All newly diagnosed CD patients should undergo a biochemical evaluation of bone mineral metabolism (parathormone level, 25-hydroxyvitamin D3 level, and total serum calcium/albumin ratio). The assessment of bone mineral density and evaluation of the risk of fractures should be carried out in adult celiac patients. Regular check-ups are an essential part of proper treatment. Finally, muscle and joint problems are discussed relative to their connection with CD.
Název v anglickém jazyce
Chapter 2: Metabolic Bone Diseases and Muscle and Joint Changes in Celiac Disease
Popis výsledku anglicky
The chapter covers metabolic bone diseases (osteopenia, osteoporosis and osteomalacia) and muscle and joint changes associated with celiac disease (CD); the epidemiology of osteopenia and osteoporosis in different forms of CD, as well as the increased risk of fractures. All newly diagnosed CD patients should undergo a biochemical evaluation of bone mineral metabolism (parathormone level, 25-hydroxyvitamin D3 level, and total serum calcium/albumin ratio). The assessment of bone mineral density and evaluation of the risk of fractures should be carried out in adult celiac patients. Regular check-ups are an essential part of proper treatment. Finally, muscle and joint problems are discussed relative to their connection with CD.
Klasifikace
Druh
C - Kapitola v odborné knize
CEP obor
FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název knihy nebo sborníku
Celiac Disease: Risk Factors, Health Implications and Dietary Management
ISBN
978-1-53610-334-2
Počet stran výsledku
38
Strana od-do
17-54
Počet stran knihy
174
Název nakladatele
Nova Science Publishers
Místo vydání
New York
Kód UT WoS kapitoly
—