Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00064173%3A_____%2F19%3AN0000134" target="_blank" >RIV/00064173:_____/19:N0000134 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00216208:11120/19:43919165

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Celiakie

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Kniha si klade za cíl podat ucelený a současný pohled na celiakii jako na systémovou autoimunitní chorobu. Historické a epidemiologické souvislosti této nemoci představuje kniha jako velmi časté a mnohdy opomíjené. Důraz je kladen na neobyčejně pestré klinické projevy, které zasahují téměř do všech oborů medicíny, na osvětlení patogeneze a moderního přístupu k diagnostice a léčbě. Publikace pojednává o důležitých aspektech bezlepkové diety a bezlepkových potravin, o psychosociální podpoře a klinickém sledování jedinců s celiakií. Diskutován je rovněž zdravotní význam obilovin v širším kontextu a problematika tzv. neceliakální glutenové (resp. pšeničné) senzitivity.

  • Název v anglickém jazyce

    Celiac disease

  • Popis výsledku anglicky

    The book aims to present a comprehensive and contemporary view of celiac disease as a systemic autoimmune disease. The historical and epidemiological context of this disease is very common and often neglected. Emphasis is placed on extraordinarily varied clinical manifestations that affect almost all fields of medicine, illumination of pathogenesis, and a modern approach to diagnosis and treatment. The book discusses important aspects of gluten-free diet and gluten-free foods, psychosocial support, and clinical follow-up of celiac disease individuals. The health importance of cereals in the broader context and the issue of non-celiac gluten (wheat) sensitivity are also discussed.

Klasifikace

  • Druh

    B - Odborná kniha

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30202 - Endocrinology and metabolism (including diabetes, hormones)

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2019

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • ISBN

    978-80-204-5414-0

  • Počet stran knihy

    270

  • Název nakladatele

    Mladá fronta

  • Místo vydání

    Praha

  • Kód UT WoS knihy