Potravinová intolerance, celiakie a bezlepková dieta (Kulatý stůl 2018)
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000070" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000070 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
<a href="https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Potravinov%C3%A1+intolerance%2C+celiakie+a+bezlepkov%C3%A1+dieta+%28Kulat%C3%BD+st%C5%AFl+2018%29" target="_blank" >https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Potravinov%C3%A1+intolerance%2C+celiakie+a+bezlepkov%C3%A1+dieta+%28Kulat%C3%BD+st%C5%AFl+2018%29</a>
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Potravinová intolerance, celiakie a bezlepková dieta (Kulatý stůl 2018)
Popis výsledku v původním jazyce
Workshop se konal v rámci projektu STRATEGIE AV21 „Potraviny pro budoucnost“ a obsahoval 9 přednášek na vybraná témata. Šlo o přednášky STŘEVNÍ IMUNITA A INFEKČNÍ PODNĚTY V PATOGENEZI CELIAKIE, PROTILÁTKOVÁ REAKTIVITA PROTI NEGLUTENOVÝM PROTEINŮM PŠENIČNÉHO ZRNA, NOVINKY V OBLASTI DĚTSKÉ CELIAKIE,BEZLEPKOVÁ DIETA Z POHLEDU POTRAVINÁŘSKÉ INSPEKCE, DETEKCE LEPKU V POTRAVINÁCH, TECHNOLOGIE VÝROBY BĚŽNÉHO BEZLEPKOVÉHO PEČIVA, NECELIAKÁLNÍ PŠENIČNÁ SENZITIVITA a NOVINKY V OBLASTI KLINICKÉ VÝŽIVY.
Název v anglickém jazyce
Food Intolerance, Celiac Disease and Gluten Free Diet (Round Table 2018)
Popis výsledku anglicky
The workshop took place within the project STRATEGY AV21 "Food for the Future" and contained 9 lectures on selected topics. There were presented following lectures: Intestinal immunity and infectious stimuli in the Pathogenesis of celiac disease, Antibody reactivity against non-gluten protein wheat grain, News in children celiac disease, Gluten-free diet in terms of food inspection, Detection of gluten in food, Technology of current gluten-free, Nonceliatic wheat sensitivity and News in clinical nutrition areas.
Klasifikace
Druh
W - Uspořádání workshopu
CEP obor
—
OECD FORD obor
30308 - Nutrition, Dietetics
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2018
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Místo konání akce
Akademie Věd České republiky
Stát konání akce
CZ - Česká republika
Datum zahájení akce
—
Datum ukončení akce
—
Celkový počet účastníků
35
Počet zahraničních účastníků
—
Typ akce podle státní přísl. účastníků
CST - Celostátní akce