Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Potravinová intolerance, celiakie a bezlepková dieta (Kulatý stůl 2018)

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00027022%3A_____%2F18%3AN0000070" target="_blank" >RIV/00027022:_____/18:N0000070 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

    <a href="https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Potravinov%C3%A1+intolerance%2C+celiakie+a+bezlepkov%C3%A1+dieta+%28Kulat%C3%BD+st%C5%AFl+2018%29" target="_blank" >https://www.google.com/search?client=firefox-b-d&q=Potravinov%C3%A1+intolerance%2C+celiakie+a+bezlepkov%C3%A1+dieta+%28Kulat%C3%BD+st%C5%AFl+2018%29</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Potravinová intolerance, celiakie a bezlepková dieta (Kulatý stůl 2018)

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Workshop se konal v rámci projektu STRATEGIE AV21 „Potraviny pro budoucnost“ a obsahoval 9 přednášek na vybraná témata. Šlo o přednášky STŘEVNÍ IMUNITA A INFEKČNÍ PODNĚTY V PATOGENEZI CELIAKIE, PROTILÁTKOVÁ REAKTIVITA PROTI NEGLUTENOVÝM PROTEINŮM PŠENIČNÉHO ZRNA, NOVINKY V OBLASTI DĚTSKÉ CELIAKIE,BEZLEPKOVÁ DIETA Z POHLEDU POTRAVINÁŘSKÉ INSPEKCE, DETEKCE LEPKU V POTRAVINÁCH, TECHNOLOGIE VÝROBY BĚŽNÉHO BEZLEPKOVÉHO PEČIVA, NECELIAKÁLNÍ PŠENIČNÁ SENZITIVITA a NOVINKY V OBLASTI KLINICKÉ VÝŽIVY.

  • Název v anglickém jazyce

    Food Intolerance, Celiac Disease and Gluten Free Diet (Round Table 2018)

  • Popis výsledku anglicky

    The workshop took place within the project STRATEGY AV21 "Food for the Future" and contained 9 lectures on selected topics. There were presented following lectures: Intestinal immunity and infectious stimuli in the Pathogenesis of celiac disease, Antibody reactivity against non-gluten protein wheat grain, News in children celiac disease, Gluten-free diet in terms of food inspection, Detection of gluten in food, Technology of current gluten-free, Nonceliatic wheat sensitivity and News in clinical nutrition areas.

Klasifikace

  • Druh

    W - Uspořádání workshopu

  • CEP obor

  • OECD FORD obor

    30308 - Nutrition, Dietetics

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2018

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Místo konání akce

    Akademie Věd České republiky

  • Stát konání akce

    CZ - Česká republika

  • Datum zahájení akce

  • Datum ukončení akce

  • Celkový počet účastníků

    35

  • Počet zahraničních účastníků

  • Typ akce podle státní přísl. účastníků

    CST - Celostátní akce