Eosinophils in patients suffering from atopic dermatitis and the relation to the occurrence of food allergy and other atopic diseases
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00179906%3A_____%2F16%3A10330551" target="_blank" >RIV/00179906:_____/16:10330551 - isvavai.cz</a>
Nalezeny alternativní kódy
RIV/00216208:11150/16:10330551
Výsledek na webu
<a href="http://dx.doi.org/10.1080/09540105.2016.1148669" target="_blank" >http://dx.doi.org/10.1080/09540105.2016.1148669</a>
DOI - Digital Object Identifier
<a href="http://dx.doi.org/10.1080/09540105.2016.1148669" target="_blank" >10.1080/09540105.2016.1148669</a>
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
angličtina
Název v původním jazyce
Eosinophils in patients suffering from atopic dermatitis and the relation to the occurrence of food allergy and other atopic diseases
Popis výsledku v původním jazyce
The aim of our study was to evaluate the count of eosinophils in peripheral blood in atopic dermatitis patients older than 14 years of age and to compare it with the occurrence of some other atopic diseases and parameters. 172 patients were included in the study. According to our results, in atopic dermatitis patients with asthma bronchiale, rhinitis, food allergy, positive family history about atopy, with permanent skin lesions, with total IgE above 200 IU/ml, with the onset of atopic dermatitis under 5 years of age and in patients suffering from moderate or severe form of atopic dermatitis, the count of eosinophils is higher than the normal level of eosinofils. The normal count of eosinophils is recorded in patients suffering from mild form of atopic dermatitis and in patients suffering from food sensitisation.
Název v anglickém jazyce
Eosinophils in patients suffering from atopic dermatitis and the relation to the occurrence of food allergy and other atopic diseases
Popis výsledku anglicky
The aim of our study was to evaluate the count of eosinophils in peripheral blood in atopic dermatitis patients older than 14 years of age and to compare it with the occurrence of some other atopic diseases and parameters. 172 patients were included in the study. According to our results, in atopic dermatitis patients with asthma bronchiale, rhinitis, food allergy, positive family history about atopy, with permanent skin lesions, with total IgE above 200 IU/ml, with the onset of atopic dermatitis under 5 years of age and in patients suffering from moderate or severe form of atopic dermatitis, the count of eosinophils is higher than the normal level of eosinofils. The normal count of eosinophils is recorded in patients suffering from mild form of atopic dermatitis and in patients suffering from food sensitisation.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FO - Dermatovenerologie
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Food and Agricultural Immunology
ISSN
0954-0105
e-ISSN
—
Svazek periodika
27
Číslo periodika v rámci svazku
5
Stát vydavatele periodika
GB - Spojené království Velké Británie a Severního Irska
Počet stran výsledku
11
Strana od-do
700-710
Kód UT WoS článku
000382567200009
EID výsledku v databázi Scopus
2-s2.0-84959062390