Nutrice v paliativní onkologické péči : Nutriční podpora v ambulantní paliativní onkologické péči - efekt sippingu u pacientů s ukončenou onkologickou léčbou
Identifikátory výsledku
Kód výsledku v IS VaVaI
<a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00179906%3A_____%2F16%3A10330644" target="_blank" >RIV/00179906:_____/16:10330644 - isvavai.cz</a>
Výsledek na webu
—
DOI - Digital Object Identifier
—
Alternativní jazyky
Jazyk výsledku
čeština
Název v původním jazyce
Nutrice v paliativní onkologické péči : Nutriční podpora v ambulantní paliativní onkologické péči - efekt sippingu u pacientů s ukončenou onkologickou léčbou
Popis výsledku v původním jazyce
Nutriční stav a nutriční podpora pacientů v paliativní onkologické péči reprezentuje významný problém ve zdravotní péči. Nutriční intervence má být nastavena individuálně s hlavním cílem redukce malnutrice, snížení výskytu komplikací a zvýšení kvality života pacientů. V práci jsou popsány vlivy jednoduché nutriční podpory na nutriční stav pacientů v paliativní onkologické péči.
Název v anglickém jazyce
Nutritional support in palliative oncological care clinic : Nutritional support in palliative oncological care clinic - the influence of simple nutritional support of patients in palliative oncological care
Popis výsledku anglicky
Nutritional status and nutritional support of patients in a palliative oncological care clinic represent an important problém in this area of health care. Nutritional intervention should be targeted individually, with the main priority aimed at reduction of malnutrition, leading to reduction of complications occurrence and increase of the patients'quality of life. Our worksite performed a study investigating the influence of simple nutritional support on the nutritional status of patients in a palliative oncological care clinic.
Klasifikace
Druh
J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)
CEP obor
FB - Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
OECD FORD obor
—
Návaznosti výsledku
Projekt
—
Návaznosti
I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace
Ostatní
Rok uplatnění
2016
Kód důvěrnosti údajů
S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů
Údaje specifické pro druh výsledku
Název periodika
Nutrition news
ISSN
1805-8833
e-ISSN
—
Svazek periodika
4
Číslo periodika v rámci svazku
2
Stát vydavatele periodika
CZ - Česká republika
Počet stran výsledku
5
Strana od-do
19-23
Kód UT WoS článku
—
EID výsledku v databázi Scopus
—