Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Registr potravinových alergií DAFALL - prvni výsledky

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11140%2F15%3A10316315" target="_blank" >RIV/00216208:11140/15:10316315 - isvavai.cz</a>

  • Nalezeny alternativní kódy

    RIV/00179906:_____/15:10316315 RIV/00669806:_____/15:10316315

  • Výsledek na webu

    <a href="http://www.tigis.cz/images/stories/Alergie/2015/02/02_belohlavkova_al_2-15.pdf" target="_blank" >http://www.tigis.cz/images/stories/Alergie/2015/02/02_belohlavkova_al_2-15.pdf</a>

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    čeština

  • Název v původním jazyce

    Registr potravinových alergií DAFALL - prvni výsledky

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Prevalence potravinové alergie v průběhu posledních let roste, v současné době je udávána až u 7 % dětí a až u 5 % dospělých. Rozši řuje se a mění spektrum nejčastějších alergenů , stupňuje se tíže projevů . Ve výskytu potravinové alergie, typech senzibilizace a symptomů existují poměrn ě významné geografické rozdíly. Podobně se v jednotlivých regionech liší nejčastější příčiny potravinových anafylaxí. V současné době v podstatě neexistují relevantní epidemiologická data, která by popisovala spektrum potravinových alergií v České republice. Registr DAFALL (Database of Food Allergies) byl z iniciativy pracoviště Immuno-flow, s.r.o., založen s cílem sběru dat pacientů s nově diagnostikovanou potravinovou alergií. V tomto sdělení prezentujemevýsledky 275pacientů zařazených do registru v průběhu prvních 6 měsíců jeho fungování.

  • Název v anglickém jazyce

    Database of food allergies DAFALL- first results

  • Popis výsledku anglicky

    Food allergy prevalence has increased in recent years. Currently, it is described to be present in 7% of children and 5% of adults. The spectrum of most frequent allergens has changed and widened, symptoms are becoming more severe. There are significantgeographical differences in the incidence of food allergy, types of senzitization and symptoms. Accordingly, the most common causes of food anaphylaxis are different in respective regions. No recent relevant epidemiological data on occurence of food allergy in Czech Republic are available. DAFALL registry (Database of Food Allergies) has been founded on iniciative of Immuno-flow, s.r.o., to collect data from patients with newly diagnosed food allergy. In this report we present results from 275 patientsenrolled into the registry during the first six months of its existence.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    EC - Imunologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    I - Institucionalni podpora na dlouhodoby koncepcni rozvoj vyzkumne organizace

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2015

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Alergie

  • ISSN

    1212-3536

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    17

  • Číslo periodika v rámci svazku

    2

  • Stát vydavatele periodika

    CZ - Česká republika

  • Počet stran výsledku

    10

  • Strana od-do

    80-89

  • Kód UT WoS článku

  • EID výsledku v databázi Scopus

    2-s2.0-84940905552