Vše

Co hledáte?

Vše
Projekty
Výsledky výzkumu
Subjekty

Rychlé hledání

  • Projekty podpořené TA ČR
  • Významné projekty
  • Projekty s nejvyšší státní podporou
  • Aktuálně běžící projekty

Chytré vyhledávání

  • Takto najdu konkrétní +slovo
  • Takto z výsledků -slovo zcela vynechám
  • “Takto můžu najít celou frázi”

Could food allergy testing be beneficial in adult patients with atopic dermatitis? Three case-reports

Identifikátory výsledku

  • Kód výsledku v IS VaVaI

    <a href="https://www.isvavai.cz/riv?ss=detail&h=RIV%2F00216208%3A11150%2F09%3A00208868" target="_blank" >RIV/00216208:11150/09:00208868 - isvavai.cz</a>

  • Výsledek na webu

  • DOI - Digital Object Identifier

Alternativní jazyky

  • Jazyk výsledku

    angličtina

  • Název v původním jazyce

    Could food allergy testing be beneficial in adult patients with atopic dermatitis? Three case-reports

  • Popis výsledku v původním jazyce

    Three patients, who suffered from moderate to severe form of atopic eczema in last years, were detailed examined in the diagnostic work-up of food allergy. The examination involved measurement of specific IgE, skin prick tests, atopy patch tests with common food allergens, and challenge tests with cow milk and wheat flour (open exposure test, double-blind, placebo-controlled food challenge test). The diagnostic hypoallergenic diet was recommended to the patients. In the course of such a diet the skin finding improved. According to our result we suggest that food allergy may play a role in pathogenesis of atopic eczema in adults.

  • Název v anglickém jazyce

    Could food allergy testing be beneficial in adult patients with atopic dermatitis? Three case-reports

  • Popis výsledku anglicky

    Three patients, who suffered from moderate to severe form of atopic eczema in last years, were detailed examined in the diagnostic work-up of food allergy. The examination involved measurement of specific IgE, skin prick tests, atopy patch tests with common food allergens, and challenge tests with cow milk and wheat flour (open exposure test, double-blind, placebo-controlled food challenge test). The diagnostic hypoallergenic diet was recommended to the patients. In the course of such a diet the skin finding improved. According to our result we suggest that food allergy may play a role in pathogenesis of atopic eczema in adults.

Klasifikace

  • Druh

    J<sub>x</sub> - Nezařazeno - Článek v odborném periodiku (Jimp, Jsc a Jost)

  • CEP obor

    FO - Dermatovenerologie

  • OECD FORD obor

Návaznosti výsledku

  • Projekt

  • Návaznosti

    S - Specificky vyzkum na vysokych skolach

Ostatní

  • Rok uplatnění

    2009

  • Kód důvěrnosti údajů

    S - Úplné a pravdivé údaje o projektu nepodléhají ochraně podle zvláštních právních předpisů

Údaje specifické pro druh výsledku

  • Název periodika

    Revue Francaise d'Allergologie

  • ISSN

    1877-0320

  • e-ISSN

  • Svazek periodika

    49

  • Číslo periodika v rámci svazku

    8

  • Stát vydavatele periodika

    FR - Francouzská republika

  • Počet stran výsledku

    7

  • Strana od-do

  • Kód UT WoS článku

    000273513100006

  • EID výsledku v databázi Scopus